Хю Грант сервира коледен обяд на 500 самотни души в Лондон: Това е "Наистина любов"

Да получиш коледния си обяд от Хю Грант е изненада, която човек би помнил за цял живот.

Точно това се случва в Лондон за 500 самотни възрастни мъже и жени - хора без семейства, които нямат с кого да отпразнуват Коледа у дома.

Грант се включва в инициативата на лондонските райони Хамърсмит и Фулъм на 27 декември, като лично сервира блюдата на видимо изненаданите гости и се снима с тях.

"Хю ни помогна да раздадем обяд на 500 местни възрастни хора, които иначе щяха да празнуват сами. Това е реалният "Наистина любов", казва един от организаторите, който прави препратка към известния романтичен филм с Грант (в ролята на министър-председател).

Благотворителното събитие е събрало близо 40 000 паунда от дарения на хора, които са помогнали за осъществяването на коледния обяд.

Събитието е изцяло финансирано и подпомогнато от доброволци - собственици на фирми и обикновени жители на Фулъм и Хамърсмит, които искат да направят добро на самотните си възрастни съседи.

Гостите на събитието са имали възможност да обядват по меню с две ястия и са получили допълнителни подаръци за вкъщи. Организаторите са осигурили жива музика по време на празненството и безплатен превоз до дома за трудно подвижните възрастни.

Коледният обяд на двата лондонски района се провежда ежегодно, като само през 2020 и 2021 г. той е отменен заради пандемията и локдауна.

За Хю Грант това не е единственият жест на благотворителност през изминалата година.

Британските медии съобщават, че 63-годишният актьор е дарил 20 000 паунда на Джеймс Андерсън - водопроводчик, станал известен с това, че организира безплатни услуги за спешни домашни ремонти за пенсионери и хора с увреждания.

Междувременно, Грант приключва 2023 г. на голям екран - с ироничната роля на "умпа лумпа" във филма "Wonka" по мотиви от "Чарли и шоколадовата фабрика" на Роалд Дал. А съвсем скоро ще можем да го гледаме и в новия сериал с Кейт Уинслет "Режимът" по HBO.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024
галерия

Роуд шоуто на подкаста "Европеец" събра в София евродепутати, народни представители и инфлуенсъри

На 15 май те участваха в дискусия за българския интерес в Европейския съюз и обсъдиха къде е мястото на България при вземането на решения на европейско ниво.

16:33 - 16.05.2024