Кирил Петков: Голямата сила на Пеевски идва от негласуващите Снимка: © Screenshot Nova TV

Голямата сила на Делян Пеевски идва от негласуващите. Думите са на съпредседателя на „Продължаваме промяната- Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков.

„Изчислихме, че, ако в България процентът на гласуващите, е като в Германия, Пеевски ще има само 18 депутати в следващия парламент. Ако всички свободни граждани осъзнаят, че най-голямата сила на Пеевски идва от това, че те не гласуват, той няма да има такава сила,“ коментира по Nova TV Петков.

По думите му проевропейско настроените хора в България са 700 000 души и те трябва да бъдат незаобоколим фактор и това може да стане, ако са заедно и осъзнаят, че, ако не гласуват – помагат на Пеевски.

Ние вече знаем дълбоката сделка между ДПС и ГЕРБ,“ каза Петков и се извини на избирателите на ПП-ДБ, че 9 месеца не са успели да разкажат точно какво се случва и „трябваше да се разпадне сглобката тези хора да разберат, че не ги предадохме“.

„Пеевски държи съдебна власт, регулатори и служби, за които хората не гласуват. Тези структури гарантират спокойствие на ГЕРБ, които имат грехове в миналото, а ГЕРБ с техните гласове гарантират на ДПС, че реална реформа, а не на хартия нито в регулаторите, нито в съдебната система, няма да има,“ каза Петков и отново заяви, че докато тази сделка стои ПП-ДБ няма да преговаря с ГЕРБ

Той коментира, че ако няма разписана ясна формула как да се случат реформите, ПП-ДБ ще остане в опозиция.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът в Хага поиска арест и за Нетаняху, и за лидери на "Хамас"

Обвиненията са за военни престъпления и престъпления срещу човечеството

14:32 - 20.05.2024
Важно днес

По обвинение в тероризъм: Осъдиха 24-годишен руснак на 25 години затвор

Иля Бабурин е обвинен в палежа на

14:01 - 20.05.2024
Важно днес

Арестуваният кмет на Омуртаг ще обжалва решението на съда да касира избора му

Съдът касира избора за кмет на Омуртаг след сигнал от ДПС

12:39 - 20.05.2024