"Най-голямото шоу след Олимпийските игри": Безплатен концерт на Мадона привлече 1,6 млн. души в Копакабана Снимка: © Getty Images

Повече от един милион души се стекоха на бразилския плаж Копакабана за грандиозен безплатен концерт на Мадона, който беляза края на световното ѝ турне "Celebration".

В събота вечер пясъкът и крайбрежният булевард около прочутия плаж в Рио де Жанейро бяха изпълнени от огромни тълпи.

По първоначална оценка на шоуто са присъствали около 1,6 млн. души.

Много от музикалните фенове стояха там с часове, а някои дори с дни, за да си намерят по-близко място до сцената. По-заможните ѝ почитатели пък "хвърлиха котви" в десетки лодки край плажа. Всички апартаменти в района са били наети, съобщават местните хотелиери.

Преди началото на концерта, когато температурите надхвърлиха 30 градуса по Целзий, пожарникари разпръскваха вода, за да охладят феновете, събрали се край сцената на поп кралицата.

Питейна вода се е раздавала безплатно, съобщават международните медии.

По време на шоуто късно вечерта температурата е била около 27 градуса по Целзий.

65-годишната Мадона беше на сцената повече от два часа, изпълнявайки много от емблематичните си песни - "Like a Prayer", "Vogue", "Express Yourself" и др.

"Рио, ето ни тук, на най-красивото място в света, с океана, планините, Исус", каза тя на публиката, визирайки огромната статуя на Христос.

Повече от 3000 полицаи бяха разположени около зоната на концерта, където "Ролинг Стоунс" и Род Стюарт също са събирали милионни тълпи, припомня "The Guardian".

Бразилските власти са използвали стратегия за управление на тълпата, подобна на тази, която прилагат по време на известните новогодишни тържества в града.

Екипите на място интензивно следяха за възникнали здравословни проблеми, свързани с горещините, след като миналата година млад бразилски фен почина на концерт на Тейлър Суифт вследствие на топлинно изтощение.

Държавната и градската управа на Рио де Жанейро заявиха, че са похарчили над 3 милиона за концерта, а останалата част е била финансирана от частни спонсори.

Властите изчисляват, че концертът е донесъл около 54 милиона евро на икономиката на града.


Момиче почина на концерт на Тейлър Суифт при рекордна жега и забрана за внасяне на вода


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024
GEN Z дневници

VOL.22: Как изкуственият интелект разбуни Евровизия, не плюйте абитуриентите и Гала ще става баба

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на “Булевард България”?

09:41 - 18.05.2024
Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024