Wizz Air разширява ваканционната си мрежа с нов маршрут от София до Хераклион Снимка: © Getty Images

Авиокомпанията Wizz Air обяви, че започва нов летен маршрут от София до Хераклион. Полетите от оживената българска столица до културното съкровище на остров Крит започват през юни, а билетите са вече в продажба на сайта на Wizz Air и в мобилното приложение на цени от 59 лева.

На 24 юни, когато ще е първият полет София-Хераклион на WIZZ за 2024 г., пътниците ще могат да се отправят на гръцко пътешествие, за да опознаят забележителности, богатата история и култура, които ги очакват в Хераклион.

Полетитите са директни и ще бъдат два пъти седмично, всеки понеделник и петък.

Хераклион, разположен на остров Крит, е известен с древните си съкровища, спиращи дъха пейзажи и топло средиземноморско гостоприемство.

Туристите ще могат да разгледат очарователните улички на стария град, украсени с венецианска и османска архитектура, и да опитат автентична гръцка кухня в традиционните таверни. За любителите на природните красоти, Хераклион очарова и със своите идилични плажове, обляни от лазурните води на Средиземно море, които обещават едновременно спокойствие и приключение.

„Wizz Air продължава да се стреми да предоставя на своите пътници изключителни маршрути и достъпни възможности за пътуване до невероятни дестинации в Европа и извън нея. Радваме се да представим този нов маршрут от София до Хераклион, който ще даде възможност на нашите пътници да изследват богатата история, култура и природни красоти, които предлага остров Крит.", каза Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Wizz Air.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024