За талисманите, футбола и сбъдването на 11 детски мечти Снимка: © LIDL

След по-малко от два месеца целият свят отново ще бъде завладян от магията на футболa. На 14 юни започва Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Германия, а това гарантирана, че лятото отново ще бъде изпълнено с всякакви горещи емоции и забавни моменти с най-близките ни хора.

Всеки такъв голям форум по футбол има и една любопитна страна, която не по-малко заслужава да ѝ се обърне внимание. Ако гледате често футболни срещи, вероятно сте забелязали, че преди началото на мача, играчите от двата отбора биват съпровождани от малки дечица.

Тази идея се заражда през 90-те години във Великобритания, като нейната цел е всички фенове и почитатели на тази игра да не забравят основните ѝ морални ценности - уважението, честната игра и почтеността. Самите футболисти пък приемат този момент като пожелание за късмет, а малките деца се превръщат в истински талисмани за целия отбор.

Тази година по време на Европейското първенство в Германия стотици деца, сред които и българчета, ще се превърнат в талисмани благодарение на Lidl, които са един от официалните партньори на UEFA EURO 2024.

Инициативата Lidl Kids Team дава възможност на 11 българчета да изведат играчите на един от класиралите се отбори на полуфинала от Европейското на 9 юли в Мюнхен. Те ще бъдат избрани чрез томбола, записването за която вече тече в мобилното приложение Lidl Plus.

До 21 април включително родител или настойник на детето може да го запише само с един клик, като това става безплатно и не е обвързано с покупка. Единственото условие обаче е малките фенове да са на възраст между 6 и 10 години.

Подарете на децата си тази емоция и ги запишете за участие в томболата в Lidl Plus. Така ги доближавате до възможността да сбъднат една мечта - да излязат ръка за ръка с някои от най-известните футболисти в света, които вероятно са и техните идоли и герои.

Повече информация и общите условия за играта ще откриете тук. Победителите ще бъдат избрани на случаен принцип на 23 април, като списъкът с тях ще бъде публикуван на www.lidl.bg/igra. Всички включили се, които не са избрани за голямата награда, ще имат възможност да участват в томбола за един от 1000 детски спортни екипа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024