За трета поредна година БАТ България и приятели почистиха значително количество отпадъци от Борисовата градина Снимка: © БАТ

На връх светлия празник Цветница, екипът на БАТ България, партньори, доброволци, граждани и популярни родни личности, заедно, за близо два часа, почистиха около 100 килограма неправомерно изхвърлени отпадъци в парк Борисовата градина в столицата.

Компанията е основен партньор на инициативата „Пчелен мед за смет“, в чието трето издание се включиха стотици хора за почистване на парка.

Каузата на инициативата, подкрепена от БАТ България, е да насърчи отговорното поведение сред широката общественост, превенцията срещу замърсяването с дребни отпадъци на околната и градската среда и поощряване на доброволчеството.

Сред неправилно изхвърлените боклуци имаше фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, както и по-обемни отпадъци. Кампанията „Пчелен мед за смет“ е основен компонент в годишната ESG програма на БАТ България за устойчиво развитие.

Всеки участник в инициативата получи символичен подарък бурканче с натурален пчелен мед, а на финала на кампанията се проведе церемония по награждаване за отличилите се с най-много събрани отпадъци, последвана от музикална програма.

По време на „Пчелен мед за смет“ от БАТ България отново призоваха за изхвърляне на отпадъците само на предназначените за тях места.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024