"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Нов конкурс за красота се появява на сцената, но вместо реални жени ще бъдат оценява модели, генерирани с изкуствен интелект.

Участничките в него ще се борят за титлата "Miss AI" (Мис изкуствен интелект), като наградният фонд е в размер на 5 хил. долара. В него участие могат да вземат модели и образи, които са разработени с помощта на изкуствен интелект.

Те ще бъдат оценявани в три категории:

  • външен вид - който ще взима предвид тяхната красота, овладяност и възможността им да отговарят на серия от въпроси
  • използване на инструменти на ИИ - техническите уменията, които притежават, включително детайли и движението на техните ръце и очи.
  • влияние в социалните мрежи - специално внимание ще се обърне на броя на ангажираността с феновете и каква аудитория привличат в платформи като Instagram.

Конкурсът се описва като смесица от традиционно състезание за красота със смесица от оценки на технологиите на изкуствения интелект.

"Miss AI" е проект, разработен от Световните награди за създатели на изкуствен интелект, и това първият конкурс в света по такова подобие. Планира се да последват още подобни издания, включително такива с фокус върху мъжете.

Кастингът за таланти вече е отворен и се случва с подаване на онлайн заявление. Желаещите трябва да изпратят своите творения и да отговорят на редица въпроси, сред които: "Каква би била вашата мечта, за да направите света по-добър?".



От всички заявление ще бъдат избрани 10-те най-добри кандидатури. След това е предвидена онлайн церемония по награждаване. Победителката ще спечели 5000 долара в брой.

Съоснователят на цялата идея Уил Монанаж заяви, че се надява това да се превърне в нещо като "Оскарите" в сферата на създателите на изкуствен интелект.

"Тази област е изключително вълнуващо място в момента и с помощта на нашата платформа се наблюдава експоненциален ръст на създателите с изкуствен интелект, които навлизат в дигиталното пространството, увеличават своите фенбази и печелят от направеното съдържание", посочва Монанаж.

А коя ще бъде тя ще определи професионално жури, в което влизат както реални хора, така и модели, генерирани от изкуствен интелект. Сред тях са Айтана Лопес и Емили Пелегрини, които придобиха популярност в социалните мрежи през последната година.

Пелегрини е проектирана от анонимен създател, който е заявил, че е попитал Chat GPT какво е момичето-мечта на един средностатистичеки мъж и след това е проектирал модела точно по отговора на чат бота. Творението му е изобразено с дълга коса, големи гърди, безупречна кожа и изваяно тяло. Съобщава се, че Пелигрини - която съществува само в дигиталната среда - печели хиляди долари от създаване на съдържание и често е бъркана на снимки с истински човек.

Другият член на журито - Айтана Лопес, е "първият модел, генериран от изкуствен интелект в Испания". Тя печели до 10 хил. евро на месец, като работи с брандове и създава съдържание по същия начин. Създателите на Лопес управляват и цяла агенция за нереални модели, наречена The Clueless.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024