Stranger Things изстреля песен от '85 година на върха на музикалните класации Снимка: © Getty Images

37 години след излизането на парчето Running Up That Hill на Кейт Буш, то отново е световните в музикални класации. Причината е, че песента се появява в последния сезон на Stranger Things и има важна роля в него.

Кейт Буш благодари на новите феновете, които дори не са били родени, когато е издавано парчето.

„Може би знаете, че първата част на 4-ти сезон на фантастичната, завладяваща нова поредица от Stranger Things наскоро беше пусната в Netflix. В нея песента Running Up That Hill получава изцяло нов живот, благодарение на младите фенове, които обичат сериала – и аз го обичам!", написа Кейт Буш.

Stranger Things е абсолютен феномен - сериалът беше и си остава топ продукцията на Netflix, подобно на Game Of Thrones за HBO.

Парчето е любимо на един от главните герои на сериала - Макс Мейфилд.

Кейт Буш изпълнява Running Up That Hill за първи път в Германия през 1985 г.

В момента Running Up That Hill е под номер 8 в британската музикална класация UK top 10 и е най-стриймваната песен в Spotify Америка и Великобритания. "Благодаря много на всички, които подкрепиха песента. Чакам със затаен дъх останалата част от поредицата през юли”, пише още Буш.

Running Up That Hill играе ключова роля в последния сезон на Stranger Things - тя е любимата песен на героя Макс, изигран от Сейди Синк, и се появява като мотив през целия сюжет. Парчето се превърна в тотален хит сред Gen Z и заля TikTok.

В момента, само седмица след като се появи в сериала на Netflix, Running Up That Hill е на 8-о място в класациите на Обединеното кралство - най-високата позиция на песента преди тридесет години е била Топ 3.

Това не е първи ренесанс за Running Up That Hill обаче. Тя влезе отново в класациите на Обединеното кралство през 2012 г., когато беше ползвана на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Лондон.

Във вторник ще излязат и американските класации и всички с интерес следят дали Running Up That Hill ще успее да победи As It Was на Хари Стайлс.

На номер 1 тази седмица е Харси Стайлс, следван от Кат Бърнс.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024