А1 прекрати договора си с "Атака" заради неплатени сметки над 130 000 лв.

А1 България е прекратил договора на ПП "Атака" на Волен Сидеров на 10 юни след натрупването на неплатени задължения за повече от 130 000 лв.

Това става ясно в съобщение на телекомуникационния оператор до медиите. Малко преди това пресцентърът на "Атака" обвини компанията в това, че "репресира" партията преди изборите и е спряла телефоните на Сидеров и съпартийците му "по нареждане на американското посолство" заради протеста на партията срещу ученията на НАТО.

"От 10 юни А1 прекрати договора на ПП „Атака“ заради неплатени задължения. Задълженията им към телекома са на обща стойност над 130 000 лева, от които над 64 000 лева са дължими по договора за предоставяне на електронни съобщителни услуги. ПП „Атака“ има просрочени задължения към телекома от почти две години, преди А1 да се принуди да прекрати своите взаимоотношения с тях. Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, ПП „Атака“ отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения", се казва в съобщението на телекома.

Компанията посочва, че решението за прекратяване на договора е продиктувано "изцяло от бизнес причини и липсата на желание от страна на ПП „Атака“ за погасяване на натрупаните задължения".

"Разпространените по-рано от ПП „Атака“ твърдения не отговарят на истината и имат за цел единствено да прикрият нежеланието на организацията да уважи договорните си отношения с А1", казват още от компанията.

От А1 възнамеряват да заведат съдебна жалба заради за публичните изявления и действия на ПП „Атака".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024
Важно днес

Гешев обвини комисията "Нотариуса" в предизборно шоу, направи свое и закри седянката (Обновена)

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Политика

Идва ли краят на лидерството на Матео Салвини?

Изправен пред спад в подкрепата сред избирателите си, лидерът на "Лига"  и настоящ заместник министър-председател на Италия Матео Салвини получи остра критика от основателя на партията - Умберто Боси

12:38 - 16.04.2024