Боно от U2 пя в метрото в Киев, заедно с членовете на украинска рок група

Продължава серията от световни знаменитости, които посещават Украйна в знак на подкрепа за народа на страната, който се бори срещи руските нашественици. След като миналата седмица Анджелина Джоли се появи в Лвов, този уикенд Боно изнесе импровизиран концерт в централната метростанция в Киев "Крешчатик".

Ирландската рок звезда Боно е в Украйна, заедно с китариста на бандата U2 - Дейвид Евънс (the Edge). В изпълнението се включи и украинският певец Тарас Тополя от рок бандата Antitila. Именно във Фейсбук канала на Antitila се появи и запис от изпълнението.

Тополя е във военна униформа и за кратко взима думата, за да каже:

"Тази вечер дойдохме от Харков в Киев по лична покана на световната легенда Боно от U2. Изпяхме “Stand by me” без репетиция, напълно импровизирано, за да подкрепим Украйна и целия наш народ. Това е много важен момент за нас и за цялата страна. Благодаря ви, Боно и the Edge, че дойдохте, благодаря на народа на Ирландия за вашата голяма подкрепа към Украйна."

На концерта присъстваха и останалите членове на Antitila - също облечени във военни униформи. Групата спря дейност в началото на войната, за да могат музикантите да се включат в армията.

Освен Stand by me, Боно изпълни и други хитове на U2 - Sunday Bloody Sunday, Desire и With or Without You.

"Хората в Украйна не се борят само за собствената си свобода. Вие се борите за всички нас, които обичаме свободата", каза музикантът.

"Джо Байдън, Борис Джонсън, Реджеп Тайип Ердоган, Олаф Шолц, Еманюел Макрон, Урсула фон дер Лайен и цялата Европейска комисия, молим ви да помогнете на нашия президент, на нашите дипломатически усилия да извадим украинските войници от "Азовстал" в Мариупол, където за тях руснаците организират истински ад.", беше призивът на украинските музиканти.

Между другото в неделя и първата дама на САЩ Джил Байдън е пристигнала в Украна - в град Ужгород на границата със Словакия. Визитата на съпругата на американския президент е не обявявана официално, но е потвърдена от пресслужбата на Белия дом.

Боно често дава гласност на различни социални каузи, включително борбата с бедността, борбата със СПИН и редица хуманитарни кризи в Африка, затова и появата му в Украйна не е толкова изненадваща.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024