Снимка: © bTV

Естрадните звезди, които настояват за квоти за българска музика в БНТ и БНР, са превърнати в елемент от кампанията на "партия, която иска с руски мръсни пари да изкара България от ЕС", докато ги заблуждава, че защитава "българското". Това коментира рапърът и депутат от "Продължаваме промяната" Христо Петров (Ицо Хазарта) пред bTV.

Той даде пример с утвърдени български музиканти - включително Лили Иванова - чиито концерти се разпродават масово и които никога не биха си позволили да се молят за квоти, защото музиката им е качествена и търсена от самата публика.

"Квотите във всяка една сфера са нужни на някого, който не умее да продаде по друг начин своя продукт, т.е. не постига необходимото качество и тогава разчита на квоти“, каза Ицо Хазарта в ефира на bTV по темата за квотите и отново затвърди позицията си, че те са „спасителни пояси за некъдърници“.

Ицо Хазарта уличи идеята за квотното излъчване на българска музика като „партийно мероприятие“, а музикалните изпълнители, настояващи за тях – като „посланици на тази кампания“.

„Идеята на цялата тази кампания изобщо не е да се върти повече българска музика, това е едно партийно мероприятие. И фактът е, че вече трета седмица всичката Мара втасала в България, ние занимаваме хората с това някой да се показва и да казва как той прави много за българското и как иска да защити българското“, каза депутатът от ПП.

Въвеждане на квоти за музиката в ефира на обществените медии БНР и БНТ поискаха от „Възраждане“.

„Аз слушах доста внимателно изпълнителите от естрадата, които бяха в комисията. Държах се и продължавам да се държа доста уважително с тях, изслушвах ги – нещо, което не видях в замяна. И се опитах деликатно да им кажа на няколко пъти, но те изглежда не разбират – че те са част от кампанията на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкара България от Евросъюза. И те са нейни посланици в тази кампания, въпросът не е дали ще пускат повече музика“, каза Ицо Хазарта в ефира на bTV.

Според Хазарта, артистите трябва да бъдат символ на свободния дух, а не да бъде обвързани с държавата и нейната помощ.

„Най-голямата звезда в българската музика е Лили Иванова. Тя никога не би си позволила да отиде в някаква канцелария или в някаква такава заличка и да коментира и да се моли за такова нещо. Затова и билетите за нейните концерти се разпродават месеци преди да се състоят. Мога да дам много пример за съвременна българска музика. Любо Киров също не идва на тези събирания, защото той много добре знае, че истинската работа се върши в студиото и на сцената, затова и неговите концерти се разпродават много преди датата им.“

Заседанието на ресорната комисия в Народното събрание на 13 май, посветено на жалбата за 50% квотно излъчване на българска музика в БНТ и БНР, продължи над два часа – с крясъци, обиди и смущаващи откровения за "свалените гащи" под игото на англосаксонския културен "окупатор".

На заседанието на комисията присъстваха Йорданка Христова, Силвия Кацарова, дует "Ритон" и Милена Славова, а от ефира на bTV днес Ицо Хазарта призова спорът между тях да се води с аргументи, а не с нападки.

"Нека (естрадните певци) да не ме нападат с това, че моята музика е цинична, защото съм съгласен с това. Нерядко моите песни са такива, само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии", заяви в студиото на "Тази неделя" депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

И отправи препоръка към колегите си от ПП „Възраждане“:

"Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата - при това, че старите песни са наистина златни - могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от "Възраждане" да слушат тези песни по няколко пъти", каза Ицо Хазарта.

А топлите отношения към партията на Костадин Костадинов, депутатът от "Продължаваме промяната" коментира така:

“Аз виждам една лъжа и разпознавам лъжата от много време. И знам каква е целта на тази лъжа. През последните години – може би 10 и повече, аз съм се занимавал с това да развивам бизнеса си, да развивам музиката си и съм правил само това. Внесъл съм стотици хиляди левове в държавата под формата на данъци и осигуровки. Не съм бил на заплата в някоя община. Не съм си построил къща с партийна субсидия. Не съм подскачал като цветарка от партия на партия. Макар да имам на изборите 10 пъти повече гласове от лидера на тази партия (Костадин Костадинов, ПП „Възраждане“), аз нямам самочувствието да говоря от името на народа.”, каза Петров.

"Иде нашенската музика"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Рашков си даде висока оценка, но преходът му от МВР в КПКОНПИ остава под въпрос

Костадин Костадинов отхвърлил призив от ПП да подкрепи Рашков за новата позиция

Момчетата в костюми или #GentleMinions: Филмът за миньоните се превърна в мания за TikTok

Продължението на "Миньоните" привлича извънредно голям дял тийнейджъри на премиерата си

ПП ще представи нова програма: Хоризонт за 6 месеца и опция за вот на доверие

Евентуален кабинет на Асен Василев може да поиска нов вот на доверие през януари 2023

Край на "монопола" на "Евролаб": БАБХ си връща помещенията на ГКПП "Капитан Андреево"

Корупционният скандал около частния контрол на границата вече става европейски проблем

В Украйна предстои дълга война: кой ще я спечели зависи от Запада

Путин разчита на идеята, че решимостта на Запада ще се разпадне

Кметът на Добрич: "Когато Кирил Петков опъна шатра на площада, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов"

Йордан Йорданов смята, че той има интелектуално право над словосъчетанието

Поредната американска трагедия

Стрелбата в Чикаго на парада за 4 юли е трети инцидент в рамките само на няколко седмици