Ицо Хазарта: "Не сте за среден пръст, за килия сте"

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров коментира в социалните мрежи неприличния жест, който показа по време на изслушване на вицепремиера Калина Константинова в пленарната зала. „Средният пръст“ на Петров бе насочен към ГЕРБ-СДС, които вдигаха надписи "оставка".

„Има един метод, по който човек лесно разбира дали е постъпил правилно. Казваш си: ако мога да върна времето назад - бих ли направил това отново? Честно казано - отговорът е "не", пише Ицо Хазарта в своя профил във Facebook.

Той допълва, че парламентът е място, в което са работили велики българи и в този ред на мисли не е редно там да се показват неприлични жестове. Въпреки това, по неговите думи, той получава поздравления от българите за постъпката си.

„Обаче нещо много странно се случва вече трети ден. В петък се разходих пеша из центъра на София, а после и в Люлин. Отидох до Слънчев бряг, а вчера минах през Пловдив. Не помня откога не съм получавал толкова поздравления, прегръдки и ръкостискания. И всеки, абсолютно всеки ми казва едно и също - малко им е на тия“, пише депутатът от „Продължаваме промяната“.

„Не сте за среден пръст. За килия сте - дълго и продължително да я гледате отвътре и да опознаете интериора. Ще дойде и този момент. А дотогава - слезте от служебните коли и се разходете между нормалните хора, ама без НСО. Вярвам, че ще ви поздравят подобаващо“, пише Петров.

След неприличния жест, отправен към ГЕРБ, председателят на парламентарната група Десислава Атанасова пoиска да бъде наложено наказание на Христо Петров, но в крайна сметка той получи само забележка.

"Току-що станахме свидетели на още една отвратително грозна демонстрация. Ваш колега, господин председател, от вашата парламентарна група, показа изключително неприличен жест към народните представители", каза Атанасова.

Ицо Хазарта се извини на партията (почти).

"Моля да бъда извинен от хората, които са се почувствали оскърбени и да напомня, че рядко се изказвам, защото смятам, че времето на парламента е ценно. Извинявам се на хората, които са се почувствали по някакъв начин оскърбени. А що се отнася до хората, към които съм показал този жест, мисля, че това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано", коментира от трибуната депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Vivacom е единственият телеком у нас, който предлага обаждания през WiFi в целия ЕС

След актуализацията на iOS 17 вече и всички iPhone модели с тази версия подържат услугата

18:45 - 21.09.2023

Линда Еванджелиста сподели, че е била малтретирана от бившия си съпруг по време на 5-годишния им брак

Бившият ѝ съпруг Жералд Мари не посягал към лицето ѝ, защото знаел, че то е "източник на пари"

18:05 - 21.09.2023

Деца на 9 и 11 г. откраднаха кола и катастрофираха край Монтана

11-годишното момче е седнало зад волана

17:48 - 21.09.2023

Петима са вече българите, обвинени в руски шпионаж от Великобритания

Британската прокуратура повдига обвинения срещу петима души, заподозрени в шпионаж

17:03 - 21.09.2023

"Като епизод от Black Mirror": Какво знаем за мозъчните импланти на Neuralink?

Когато научната фантастика започне да се превръща в реалност

16:59 - 21.09.2023

България ще експулсира настоятеля на Руската църква в София. Митрофанова се оплака пред ТАСС

Архимандрит Васиан беше уличен в руски шпионаж в Северна Македония

15:20 - 21.09.2023

Kaufland България с най-много отличия на Career Show Awards 2023

Компанията получи злато за стратегията си за баланс работа-личен живот и за постиженията на екип „Подбор“

15:04 - 21.09.2023