"Кредисимо" се разграничават от Константин Кръстев Снимка: © bTV

Кредисимо ЕАД опроверга информациите, че основателят на платформата за набиране на дарения HelpKarma – Константин Кръстев, заема длъжност в компанията.

Фирмата за бързи кредити се разграничи от Кръстев след разследването на Мария Цънцарова от bTV, в което стана ясно, че HelpKarma плаща хиляди левове заплати на служителите си. Кредидимо ЕАД осъди тези практики и призова за разследване и предприемане на нужните санкции.

На 6 ноември „Булевард България“ публикува материал, в който е изложено твърдение на бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев: „Собственикът на HelpKarma излиза като бивш съдружник в колекторска фирма и като член на УС на фирмата за бързи кредити Кредисимо“.

„Булевард България“ представя позицията на Кредисимо ЕАД като право на отговор:

Във връзка с репортаж на бТВ, излъчен на 06.11.2020г. в предаването “Тази сутрин”, от името на Кредисимо ЕАД бихме искали официално да информираме медиите и цялата общественост, че към днешна дата Константин Кръстев не заема длъжност в компанията ни, както и под никаква форма не участва във взимането на решения и управлението. Кредисимо ЕАД няма никакво отношение към професионалното му развитие, реализирани проекти и бизнес начинания.

Като компания, която лично подкрепя социалната дейност чрез множество активности, ние вярваме, че при наличието на подобни неетични практики, упоменати в репортажа, които хвърлят сянка върху благородна дейност като благотворителността, мотивирана от желание за подкрепа на нуждаещите се, трябва незабавно да бъдат преустановени и спрямо тях да се вземат необходимите мерки.

Кредисимо ЕАД вярва в правосъдната система на България и обективността ѝ, които най-точно ще разследват и ще се произнесат по казуса.

Всякакви опити за уронване престижа и утвърдената репутация на Кредисимо ЕАД, както и на притежаваните търговски марки, чрез информационни спекулации, категорично няма да бъдат допуснати и ще ни принудят да потърсим правата си по съдебен ред.

Кредисимо ЕАД


* Константин Кръстев е съсобственик в Кредисимо с 15% дял.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024