Писмото на Меси към Суарес, което откри нов фронт във войната му с Барселона Снимка: © Getty Images

Лионел Меси отправи поредна атака към ръководството на Барселона. Този път аржентинецът, който е в обтегнати отношения с борда на директорите, ги обвини за това, че не са се отнесли с уважение към съотборника му Луис Суарес и са го „изритали“ от клуба.

33-годишният уругвайски нападател е един от най-добрите приятели на Меси. Двамата играха заедно от 2014 насам, но въпреки че Суарес искаше да остане в тима още един сезон, дори и заемайки второстепенна роля, новият треньор Роналд Куман каза, че той не попада в плановете му. Така бившата звезда на Ливърпул отиде в един от големите конкуренти Атлетико (Мадрид) със свободен трансфер. Това постави Меси в още по-голяма изолация на „Камп Ноу“.

„Ще бъде странно да те видя с фланелката на друг отбор и дори още по-странно да играя срещу теб“, написа носителят на 6 „Златни топки“ в Instagram, като качи няколко снимки, изобразяващи близките му отношения със Суарес. „Заслужаваше да си тръгнеш като човека, който си – един от най-важните играчи в историята на клуба. А не да те отритнат, както направиха. Но истината е, че нищо повече не ме изненадва“, добави Лионел по адрес на третия най-добър голмайстор в историята на тима (198 попадения).

Ya me venía haciendo la idea pero hoy entré al vestuario y me cayó la ficha de verdad. Que difícil va a ser no seguir compartiendo el día a día con vos, tanto en las canchas como afuera. Los vamos a extrañar muchísimo. Fueron muchos años, muchos mates, comidas, cenas... Muchas cosas que nunca se van a olvidar, todos los días juntos. Va a ser raro verte con otra camiseta y mucho más enfrentarte. Te merecías que te despidan como lo que sos: uno de los jugadores más importantes de la historia del club, consiguiendo cosas importantes tanto en lo grupal como individualmente. Y no que te echen como lo hicieron. Pero la verdad que a esta altura ya no me sorprende nada. Te deseo todo lo mejor en este nuevo desafío. Te quiero mucho, los quiero mucho. Hasta pronto, amigo.

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Коментарите на Меси представляват още едно доказателство в разрива на връзката му с борда на директорите и най-вече с президента Джосеп Мария Бартомеу. Именно поради тази причина 33-годишният нападател опита да напусне клуба през август. Той обяви, че иска да си тръгне като свободен агент – точка, записана в една от клаузите в договора му. Бартомеу обаче каза, че по този начин аржентинецът ще наруши контракта и бе готов да го съди. След консултации между бащата на Меси – Хорхе, и президента, футболистът в крайна сметка реши да остане за още един сезон. Причината бе, че не искаше да води дела срещу „отбора на сърцето“ му.

На „Камп Ноу“ обаче той е оставен без най-доверените си хора. Преди Суарес си тръгнаха още Иван Ракитич и Артуро Видал.

„Колко ще е трудно да не споделям деня си с теб – и на терена, и извън него“, продължи Меси съобщението си към Суарес. „Ще ни липсваш толкова много. Толкова много години, толкова много изпити кафета, обеди и вечери… Толкова много неща, които никога няма да бъдат забравени. Всеки ден бяхме заедно. Пожелавам ти всичко най-добро в твоето ново предизвикателство“.

Аржентинецът и уругваецът често са заснемани заедно на яхти или плажове. Техните семейства, и най-вече съпругите им, са много близки.

Под публикацията на Меси се видя интересен коментар. Той бе дело на бившия съотборник на аржентинеца и Суарес в Барселона – Неймар. Звездата на ПСЖ написа: „Невероятно е какви неща правят“, посочвайки управлението на каталунците. Бразилецът, Меси и Суарес бяха една от най-опасните атаки в световния футбол. Триото вкара общо над 100 гола за един сезон, за да може през 2014/2015 Барселона да достигне до трофея в Шампионската лига.

Меси критикува борда на Барса още през февруари тази година. Тогава отговори на бившия спортен директор Ерик Абидал, който обвини няколко играчи за уволнението на тогавашния треньор Ернесто Валверде. Аржентинецът предупреди бившия си съотборник да не коментира, когато не е сигурен в тезата си и няма доказателства.

По време на паузата заради пандемията от Covid-19 Меси и съотборниците му се оплакаха от изтичане на информация към борда, докато се договаряха за намаляване на заплатите, за да помогнат на каталунците да се справят с кризата. А най-големи бяха критиките на аржентинеца миналия месец, когато обвини Бартомеу, че го е лъгал за политиката на клуба. 33-годишният футболист каза, че Барселона от години не може да представи добър проект за развитие в дългосрочна перспектива, а само „запушва дупки, докато годините отминават“.


Прочетете още:

Реал и Барса не купиха нито един футболист. Как е възможно това?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL. 18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024