СЕМ поиска от Сашо Диков да докаже стаж в телевизия Снимка: © Screenshot

Съветът за електронни медии е поискал от Сашо Диков да представи доказателство, че има изискуемия по закон поне петгодишен трудов стаж в телевизия, за да кандидатства за генерален директор на БНТ. Това стана ясно на днешното заседание на медийния регулатор.

Телевизионният водещ не е представил трудовата си книжка в комплекта документи, с които кандидатства за позицията, а СЕМ му дава 7-дневен срок, в който да го направи.

Ситуацията напомня за скандала от 2019 г. със световноизвестната оперна певица Дарина Такова. Тогава директорът на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ Столина Добрева поиска от Такова да се яви на конкурс пред комисия и да изпълни откъс от 5 музикални произведения, за да преподава училището.

Подобен е и случаят със Сашо Диков - за всички е ясно, че Диков е дългогодишен журналист, той е водещ на серия от авторски предавания в Нова ТВ и в "Евроком", бивш програмен директор на Канал 3 - от бюрокрацията обаче изглежда не може да се избяга.

Непълна документация е регистрирана и при университетския преподавател Светлана Божилова. Тя не е представила кратка автобиография и резюме на концепцията, с която кандидатства и също има 7-дневен срок, в който да го направи.

Останалите кандидати за поста в обществената медия – действащият й директор Емил Кошлуков, Венелин Петков, Василена Матакиева, Сашо Йовков, Красимир Ангелов и Ирина Величкова, са внесли всички необходими документи.

Мандатът на Кошлуков изтича в началото на юли, а до 15 юни СЕМ трябва да обяви кои са допуснати до същинската част на конкурса. Събеседването с одобрените кандидати е на 27 и 28 юни, а новият директор на БНТ ще бъде обявен на следващия ден.

Емил Кошлуков, Венелин Петков и още 6 кандидати в конкурса за директор на БНТ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024