Спортните събития през уикенда: Какво, кога и къде да гледаме Снимка: © Българска федерация по волейбол

Българският национален отбор по волейбол излиза във важен мач за класиране на Европейското първенство срещу Австрия тази събота. Едно от най-значимите спортни събития за българските фенове този уикенд започва в 20:55 ч. наше време и ще бъде излъчвано на живо по БНТ 3.

„Лъвовете“ на Силвано Пранди участват в квалификационния турнир за Евроволей 2021 в Израел, където вече записаха две победи и са първи във временното класиране с 6 точки. Само победителят ще се класира на финалите на континенталното първенство.

Българските волейболисти надиграха домакините с 3:0 (27:25, 25:16, 25:22) във втората си среща от група В в четвъртък вечер. В първия мач победиха Австрия с 3:1.

За „лъвовете“ предстои още един мач през уикенда – отново срещу Израел. Ако българите надиграят Австрия за втори път, той ще е без значение. Началният му час е 19:55 ч. в неделя, отново в ефира на БНТ 3.

Най-голямото английско футболно дерби предстои тази неделя. Отборите на „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“ ще се срещнат в битка за върха на Висшата лига. Двубоят на „Анфийлд“ е с начален час 18:30 ч. и ще бъде излъчван по Diema Sport 2.

„Червените дяволи“ заемат първата позиция в класирането с 36 т. – три повече от шампионите. В последния си мач „Ливърпул“ загуби от „Саутхемптън“ с 0:1, а „Юнайтед“ взе гостуването на „Бърнли“ с 1:0.

От 21:15 ч. в неделя Diema Sport 2 ще излъчва „Манчестър Сити“ – „Кристъл Палас“, в 16:00 ч. играят „Шефийлд Юнайтед“ и „Тотнъм“, а в събота най-интересните мачове от Висшата лига са „Фулъм“ – „Челси“ (19:00 ч.) и „Лестър“ – „Саутхемптън“ (22:00 ч.). Те също могат да се гледат в ефира на Diema Sport.

Привържениците на испанския футбол ще имат възможността да проследят на живо по bTV Action финала за Суперкупата на страната. Той ще противопостави отборите на „Барселона“ и „Атлетик“ (Билбао) и ще се проведе в 22:00 ч. в неделя.

В полуфиналната фаза каталунците елиминираха след дузпи „Реал“ (Сосиедад) без своята голяма звезда Лионел Меси. Баските осъществиха голяма изненада, след като отстраниха шампиона в Ла Лига „Реал“ (Мадрид) с 2:1.

И този уикенд Max Sport 3 ще излъчва пряко мачовете от италианската Серия А. Най-интересните срещи са в неделя – „Наполи“ и „Фиорентина“ играят в 13:30 ч., а „Интер“ и „Ювентус“ се изправят в дербито на кръга от 21:45 ч.

В ефира на Max Sport 1 и Max Sport 4 може да се гледат мачовете от нидерландската Ередивизи. Най-интересният от тях е „Аякс“ – „Фейенорд“ – от 17:45 ч. в неделя.

Феновете на германската Бундеслига ще чакат с нетърпение мачовете „Волфсбург“ – „Лайпциг“ и „Байерн“ (Мюнхен) – „Фрайбург“. Ще могат да ги гледат на живо в ефира на „Евроспорт 2“. Първият е в събота от 16:30 ч., а баварците играят в неделя в същия час.

След като Джеймс Хардън напусна „Хюстън Рокетс“, ще е интересно как „ракетите“ ще се представят в NBA този сезон. Те посрещат „Сан Антонио Спърс“ на легендарния Грег Попович в тексаско дерби тази събота. Мачът ще се излъчва пряко от 00:00 ч. между събота и неделя в ефира на Diema Sport.

Богата е програмата за привържениците на зимните спортове. Този уикенд „Евроспорт 1" ще излъчва пряко Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Венген и Марибор, Световната купа по биатлон в Оберхоф, ски скокове в Закопане и Северна комбинация във Вал ди Фиеме. Програмата в събота започва от 10:50 ч. и продължава чак до 19:00 ч., а в неделя - от 10:05 ч. до 16:45 ч.

В ефира на „Евроспорт“ 2 предстои Световна купа по сноуборд в Монтафон и спускане с шейни в Оберхоф. Програмата е с начало 10:20 ч. в събота, а ден по-късно – в 11:00.

Полуфиналите на турнира „Мастърс“ по снукър са насрочени за събота, а финалът – за неделя. В петък предстои да се изиграят два мача от четвъртфиналите, най-интересният от които е между Рони О’Съливан и Джон Хигинс.

Финалната четворка започва в 19:45 ч. пряко по „Евроспорт 1“, а финалът е с начален час 14:45 ч. в неделя по „Евроспорт“ 2. Вечерната сесия продължава по първия канал от 19:45 ч.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024