Нищо досега не можеше да спре Тайгър Уудс от победоносни завръщания в голфа. Тежката катастрофа от 23 февруари обаче рискува да сложи окончателен край на кариерата на 45-годишния шампион.

Десният крак на Уудс е с множество фрактури, включително с открити счупвания на големия и малкия пищял, които са фиксирани с помощта на метални пластини и пирони. Пострадали са и костици в глезена и ходилото на голфъра.

Носителят на 15 "мейджър" титли е шофирал край Лос Анджелис, когато автомобилът му се е ударил в знак, преминал е през насрещното двулентово платно и се преобърнал по склона.

"Бих казал, че г-н Уудс има голям късмет, че се е отървал жив от тази катастрофа", казва Карлос Гонзалес - полицай от управлението в Лос Анджелис, който се е отзовал първи на мястото на инцидента след подаден сигнал до 911 от жител в съседна къща.

Вторият в ранглистата на Професионалната голф асоциация Джон Рам коментира, че нараняванията на Уудс са толкова сериозни, че "се надявам след като излезе от болницата, все още да може да играе с децата си и да има нормален живот".

Тайгър Уудс се бори отдавна със здравословни проблеми, причинени от травмите от спортната кариера, но въпреки всичко остава активен състезател и е един от най-известните атлети в света.

Associated Press напомня, че през 2008 г. той печели US Open с тежка контузия на коленните връзки и две пукнатини в левия си крак. Независимо от огромния скандал около развода му с Елин Нордегрен, Тайгър Уудс се върна обратно в спорта, като спечели 11-тата си мейджър титла и достигна първо място в класацията на PGA Tour.

Почти две години Уудс беше извън строя заради няколко операции на гръбнака. През април 2019 г. той отново се завърна с историческа победа. В края на 2020 г. претърпя пета хирургическа интервенция заради увреден междупрешленен диск. Има и общо четири операции на лявото коляно.

На 30 декември 2020 г., когато Уудс навърши 45 години, CBS Sports коментираха, че възрастта му изглежда "сгрешена с 15 години в двете посоки":

"Функционално, Уудс играе с тялото на човек, който би трябвало да бъде на 60+ години. Но представата ни за него завинаги ще бъде свързана с 30-годишния супер талант, който изглеждаше способен да подчини реалността на своята воля и да бъде най-добрият, отново и отново", пише в коментара.

Тайгър Уудс и синът му Чарли на турнир в Орландо, 20 декември 2020 г.

Нараняванията му от катастрофата са толкова сериозни, че въпросът вече не е кога, а дали изобщо ще може да играе голф.

Разследването по случая все още не е установило причината за инцидента. При катастрофата не са участвали други автомобили. Няма и данни Уудс да е бил под влиянието на вещества, които да попречат на контрола по време на шофиране.

Зоната на катастрофата е с ограничение до 45 мили в час (около 72 км/ч), но местните полицаи коментират, че редовно засичат шофьори с превишена скорост, а произшествията са често срещани. Няма официална информация с колко километра в час се е движил Уудс, преди да излезе от пътя.

Той е бил в съзнание при пристигането на спасителните екипи, които са се принудили да използват хидравлични инструменти за отварянето на достатъчно пространство за изваждането му от колата. Въздушните възглавници на автомобила са се активирали. Кабината на SUV не се е смачкала при ударите в земята, а Уудс е носил предпазния си колан, благодарение на което няма животозастрашаващи травми.

Това е третият пътен инцидент с участието на 45-годишния атлет.

През 2009 г. - в нощта след скандала с тогавашната му съпруга - той се удари в дърво при опит да напусне дома си. Някои медии спекулираха, че Нордегрен го е гонила по улицата със стик за голф, след като е разкрила, че той й изневерява с друга жена. Това твърдение обаче беше отречено както от Уудс, така и от съпругата му.

През 2017 г. Уудс беше открит от полицаи, след като беше спрял край път във Флорида и бе заспал зад волана. Срещу него беше повдигнато обвинение, след като стана ясно, че е шофирал под влияние на болкоуспокоителни медикаменти. Уудс се призна за виновен и постъпи в клиника заради развитата зависимост към лекарствата.

В последните месеци графикът му на участия в турнири беше разреден заради здравословните му проблеми, но Уудс се надяваше да се включи в играта, след като се възстанови от последната операция на гърба.


Най-големите спортни скандали

Сериалите и филмите на януари 2021 г. по HBO Go


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024