"Можеш ли да пазиш тайна?"

"Кълна се в името на Отца, и Сина, и "Гучи"

Лейди Гага изглежда неузнаваема с черната накъдрена коса, тежкия грим, златните бижута и цигарата в дясната ръка, с която се кръсти.

Срещу нея стои Джаред Лето - такъв, какъвто никога не сме си представяли, че ще го видим, независимо от всичките му досегашни филмови трансфорамции.

"В името на Отца, и Сина, и "Гучи": Убийствената италианска афера на Лейди Гага и Ридли Скот

Героят му е Паоло Гучи, един от наследниците на легендарната модна къща, която и до днес продължава да е символ на стил и висок статус. Това, което остава невидимо за публиката, е войната за власт зад кулисите на италианската фамилия.

Точно тя е във фокуса на най-новия филм на Ридли Скот "House of Gucci", а трейлърът му вдига залозите за качество до небесата.

Ал Пачино, Джеръми Айрънс, Салма Хайек и Адам Драйвър са част от главните действащи лица в сагата.

Носителката на музикалния "Оскар" за 'A Star is Born' Лейди Гага се превъплъщава в образа на Патриция Реджани - "черната вдовица" на Gucci, арогантна, материалистична, но и амбициозна до смърт.

Реджани се жени за Маурицио Гучи (Адам Драйвър) - наследник на мажоритарния пакет акции от модната империя. През 80-те години той прави опит да получи пълен контрол върху компанията в съдебна битка с чичо си Алдо (Ал Пачино), но едва не довежда "Гучи" до банкрут.

Конфликтът на Реджани и Гучи избухва, след като той изоставя семейството заради по-млада любовница. Двамата се разделят, а дори когато Маурицио продава бранда на инвестиционна компания в Бахрейн, бившата му съпруга продължава да смята, че е "по-истинска Гучи от цялото семейство".

Кулминацията на драмата между тях е атентатът от 1995 г., при който 46-годишният Маурицио е убит на улицата в Милано посред бял ден.

Патриция Реджани е обвинена от прокуратурата и в крайна сметка е призната за виновна.

"Не се смятам за особено етична личност, но съм справедлива", казва героинята на Лейди Гага, докато удря многозначително с лъжичка по порцелановата чашка с кафе.

House of gucci - Патриция Гучи "Това е история, при която истинският живот е по-странен от художествената измислица. Често си казвах, че ако трябва да напиша роман и да събера всички тези елементи на едно място, никой няма да повярва на прочетеното", казва Сара Гей Фордън, чиято документална книга е основата на сценария във филма на Ридли Скот.

Колкото до реакцията на фамилията: братовчедката на покойния Маурицио Гучи казва пред AP, че всички в семейството са "наистина разочаровани" заради това, че "крадат идентичността ни, за да правят печалба и да вдигат приходите на Холивудската система".

"House of Gucci"се очаква през ноември 2021 г. - във времето, в което ще се отбележи 100-годишнината от създаването на оригиналната марка "Гучи".



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нинова видя "зависимости" на Елена Йончева, след като ДПС я номинира за евродепутат

Бившата журналистка още не е казала дали ще приеме номинацията

12:12 - 23.04.2024
Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024