11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция Снимка: © Getty Images, снимката е илюстративна

Автобус с българска регистрация се е преобърнал в Турция на 50 километра от граничен контролно-пропускателен пункт "Малко Търново – Дерекьой".

11 души са ранени.

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани. Един от сънародниците ни е шофьорът на автобуса, съобщават от МВнР за NOVA.

"Сред ранените и пътуващите има двама български граждани. Единият е с леки наранявания, прегледан е и е напуснал болничното заведение, а за другия няма информация да е ранен или настанен в болница", каза в интервю за NOVA тази сутрин генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров.

Автобусът е излязъл от платното, ударил се в дърво и се преобърнал на територията на област Къркларели. Той е пътувал от Истанбул за Добрич.

"Инцидентът става около 12:15 ч. 10 мин. след това са пристигнали медицински екипи, жандармерия, полиция и пожарна. 14 души са пътували, от тях 11 са ранените - двама са в тежко състояние, двама са със средни телесни наранявания и 7 души са с леки", допълни още Димитров.

Причините за инцидента се изясняват. По първоначална информация шофьорът е загубил управление над превозното средство.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024