Лена Бориславова е готова да бъде разследвана по казуса "Корал" Снимка: © Screenshot/ bTV

Лена Бориславова коментира скандала с разследването на "Биволъ" за евентуално подаване на фалшиви документи за отписването на Кирил Петков от сдружението "Да запазим Корал" преди назначаването му за служебен министър през 2021 г.

В своя публикация във Фейсбук Бориславова написа, че "уважава разследващата журналистика и сдруженията с каузи - само е тъжно, когато всичко е с предизборни цели".

Тя допълва още, че "ще се откаже от имунитета си в момента, в който бъде пречка за разследване". В момента Бориславова няма имунитет - тя не е народен представител. Ще придобие такъв, ако е кандидат за изборите на 9 юни и след това - ако бъде избрана за депутат на тях. Конституцията и законът позволяват сама да заяви, че се отказва от имунитета си.

Името на Бориславова, заедно с това на депутата от ПП-ДБ Никола Минчев, бяха намесени в скандала от Асен Йорданов ("Биволъ", също част от управителния съвет на "Да запазим Корал") в интервю за bTV.

В него той казва, че по метаданните "излизат съставители на файлове от тази поредица Лена Бориславова и нейният колега Никола Минчев".

По това време те са работили като адвокати в кантората „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков".

Йорданов показваше метаданни на файл - декларация за истинност на заявените за вписване обстоятелства. Като автор на текстовия документ, на който е записана декларацията, се посочва "Никола Г. Минчев". Документите са внесени от Лена Бориславова в Агенцията по вписванията през май 2021 г.

От "Да запазим Корал" твърдят, че са разбрали през лятото на 2022 г., т.е. с една година закъснение. Сигнал до прокуратурата е внесен чак през лятото на 2023 г.

"През последните дни името ми стана повод за поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори. Бях обвинена в извършването на документно престъпление. Първо, искам да благодаря на всички свои близки и съмишленици за подкрепата. По този казус, оказа се, прокуратурата ще работи. Прекрасно. Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала", казва Бориславова.

В понеделник и от Софийската районна прокуратура се намесиха в казуса, като обявиха, че са разпитали "десет свидетели", но не става ясно кои са те.


Секс компромати и фалшиви свидетели: АКФ разкри справката на ГДБОП за Нотариуса

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024