Певицата Роксана се оказа водач на листа от партията на Радостин Василев Снимка: © Скрийншот, NOVA

Певицата Антоанета Линкова, по-известна с музикалния си псевдоним Роксана, се оказа водач на листа на партията на Радостин Василев.

Формацията му, носеща името "МЕЧ", ще опита да влезе в следващото Народно събрание със съдействието на "трудолюбиви и популярни българи".

"В листите ни в цяла България има млади, честни, почтени и трудолюбиви българи, с много широк спектър на експертиза и познания. Водачи в листите на ПП МЕЧ ще бъдат и популярни българи като шампиона по автомобилизъм Румен Дунев, Кралицата на ромската музика певицата Антоанета Линкова - Роксана, проф. Николай Радулов, Красимир Манов - енергиен експерт, д-р Теодора Личева и много други", написа Василев в своя публикация във Фейсбук.

Роксана ще води изборната кампания за парламентарния вот и листата с кандидат-депутати на МЕЧ в Монтана. Тя започва самостоятелната си кариера като певица след участието си в риалити формата „Стани попфолк звезда“, част от „Шоуто на Слави“. Неин кръстник е именно Слави Трифонов, който поставя псевдонима ѝ. След това тя участва и в „Гласът на България“, където достига до финала.

През 2010 г. от предаването „Ромски свят“ на БНТ заснемат филм за Роксана и семейството ѝ.

През 2022 г. певицата придоби популярност покрай хрумката си да направи кавърверсия на ромски език на песента "Halo" на Бийонсе.

Преди месеци в телевизионно студио тя коментира и случая с певицата Диона, която беше хваната да шофира в столицата с положителна проба за кокаин.

„Тя е много разумен човек. Всички сме хора и грешим, важно е да си взимаме поука. Диона беше разстроена от случилото се”, каза Роксана в ефира на NOVA.

Радостин Василев стана депутат през 2021 г. - първо от листата на "Има такъв народ" (ИТН). Беше избран за министър на спорта в кабинета на Кирил Петков, а няколко месеца по-късно напусна ИТН заедно с още няколко съпартийци в знак на несъгласие срещу свалянето на коалиционното управление с мандат на "Продължаваме промяната".

Два пъти беше избран за депутат от листите именно на ПП, но в крайна сметка напусна и тази група, като лично предизвика скандала с изтеклите аудиозаписи от събрание на партията. След това Василев остана независим депутат и учреди МЕЧ.


Радостин Василев в парламента Радостин Василев и депутат от ПП-ДБ стигнаха до бой в парламента

Жребият на ЦИК за Избори 2 в 1: ГЕРБ ще е с No. 22, ПП-ДБ - с No. 14 (обновена)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Спасителни екипи издирват президента на Иран след инцидент с хеликоптер (Обновена)

Към момента няма информация какво е състоянието на Ебрахам Раиси

16:36 - 19.05.2024
Важно днес

Киев обвинява Русия, че атакува цивилни в Харковска област

Русия включи евтини, но смъртоносни планиращи бомби във войната в Украйна

11:46 - 19.05.2024
Живот

Адв. Мария Шаркова и спортът, който ѝ спаси живота

Move Her Mind, или защо жените трябва да спортуват

11:11 - 19.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ се обявиха против идеята ББР да отпуска безплатни кредити за държавни служители

Предложението е на служебната власт, но според ПП-ДБ това е опит за купуване на гласове от ГЕРБ на гласове

10:39 - 19.05.2024