Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота Снимка: © Студио КАРЕ

Визуалните артисти Точка Илиева и Теодор Лозанов се включват в инициативата „Tokyo Vibe: Colour your style with ASICS по покана на ASICS България.

Точка и Тео създават по 7 дизайна, с които ще изрисуват новите ви маратонки ASICS на 27 април в “Сердика център”. Дизайните са тяхна интерпретация на популярни японски символи.

Освен безплатно персионализиране, всички клиенти в магазина ще получат и 30% отстъпка при закупуване на маратонки. А първите 70 клиента, които се сдобият с нови кецове на бранда, ще получат и подаръци от френския дермо-козметичен бранд ETAT PUR - чисти активини молекули прополис.

Точка и Тео ще ви очакват в магазина на ASICS в Сердика център, само тази събота, 27 април, от 10 до 18.00 часа.

Теодор Лозанов

Вдъхновение за Тео са тигърът, драконът и легендарното създание Тенгу , а муза за Точка са цветята, небето и, разбира се, точките.

Характерни за творчеството на Теодор са ироничните автопортрети, на които той се рисува с татуировки в различни сюжети, както и интерпретациите на известни музикални албуми – Бийтълс, Нирвана, Дрейк, Марая Кери или Риана.

През 2016 г. Лозанов прави самостоятелната си изложба „Алиса”, която включва 20 илюстрации, вдъхновени от любимия му роман в детските му години „Алиса в Страната на чудесата”.

Сред комерсиалните проекти на Тео са партньорства с българския моден бранд Knapp, състезателната инициатива Renault Passion Runner, благотворителната кампания за абитуриенти-сираци #STENISKANABALA и други.

Тео и Точка вече са се срещали професионално и се познават добре.

Точка Илиева е изрисувала няколко тематични фасадите в София, а последният ѝ градски проект са цветните стълби на улица „11 август”.

Точка Илиева

Тя е и илюстратор на книги като „Приятели мечтатели” на Бистра Божикова и „Маслекют на горния етаж” на Ваня Емилова.

Точка е участвала в различни изложби от 2009 г. насам, но първата ѝ самостоятелна е от края на 2023 г. и носи името „Естествен интелект”.

Илюстраторката има съвместна колекция от рециклирани материали с българската марка Randum Goodies.

Творенето по кецовете на ASICS

В съботата на 27 април Точка и Тео Лозанов могат да нарисуват следващите ви нови кецове ASICS.

Всички модели маратонки ще се предлага с 30% намаление в магазина на ASICS в „Сердика Център”.Персонализацията с избрания от вас дизайн е напълно безплатна.

Ще може да избирате от 14 авторски произведения, изложени на място.За повече информация следете събитието във Фейсбук.

Инициатива ще е само в рамките на един ден, така че подредете програмата си добре.

Дизайните на Тео Лозанов

Дизайните на Лозанов за ASICS, включват Тенгу, дранкон, тигър, птичката Меджиро и цветето Сакура.

Тенгу е вид легендарно създание, което се среща в шинтоистките вярвания. То се смята за свръхестествено същество и дори бог и дух. Има свръхсила, може да лети и владее магични умения.

В азиатската култура вярват, че тигрите могат да контролират вятъра и са един от четирите свещени звяра. Тигърът също така е асоцииран със самураите, заради силата си.

Дизайните на Точка Илиева

Точките са нещо като запазен символ (и дума) за Точка Илиева, така че не е изненада, че ги открива и пресъздава и през азиатската култура.

Друг от дизайните ѝ включва ягоди. За тях човек може и да се запита какво общо имат с азиатската култура, оказва се обаче, че в Япония суровите ягоди играят водеща роля в сладкишите като например в традиционния японски десерт „Ягодово дайфуку“,


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024