Засилват мерките за сигурност за мачовете от Шампионската лига след заплахи за атентати Снимка: © Getty Images

Засилват мерките за сигурност преди мачовете от Шампионската лига, след като медия, подкрепяща групировката "Ислямска държава", публикува заплахи за нападения.

Каналът разпространи множество плакати с призиви за атаки по стадионите, на които предстои да се проведат футболните срещи през следващите няколко дни - става дума "Емирейтс" в Лондон, стадионите "Бернабеу" и "Метрополитано" в Мадрид, както и стадион "Парк де Пренс" в Париж.

От УЕФА съобщиха, че са били информирани за заплахите, но на този етап мачовете в испанската, френската и британската столица ще продължат по график.

"УЕФА е наясно с предполагаемите терористични заплахи, отправени към мачовете от Шампионската лига тази седмица, и поддържа тясна връзка с властите на съответните места", заяви говорител на ръководния орган на европейския футбол, цитиран от BBC.

Тази вечер, на стадиона на британския гранд "Арсенал" в Лондон предстои "артилеристите" да се изправят срещу "Байерн Мюнхен" в първия им мач от четвъртфиналите на турнира.

"Реал Мадрид" и "Манчестър Сити" ще играят също във вторник вечерта на "Бернабеу".

А двубоите между “Пари сен Жермен” и "Барселона" в Париж и "Атлетико Мадрид - "Дортмунд" ще се проведат в сряда съответно на "Парк де Пренс" във френската столица и на стадион "Метрополитано" в Мадрид.

На 22 март въоръжени мъже откриха стрелба преди концерт в зала „Крокус“ в Москва. При атентата загинаха 140 души, а други близо 200 - бяха ранени. Отговорност за атентата пое клон на „Ислямска държава“.


Снимка от атаката на концертна зала в Москва Иран също е предупредил Москва за риск от атентат, не само САЩ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът в Хага поиска арест и за Нетаняху, и за лидери на "Хамас"

Обвиненията са за военни престъпления и престъпления срещу човечеството

14:32 - 20.05.2024
Важно днес

По обвинение в тероризъм: Осъдиха 24-годишен руснак на 25 години затвор

Иля Бабурин е обвинен в палежа на

14:01 - 20.05.2024
Важно днес

Арестуваният кмет на Омуртаг ще обжалва решението на съда да касира избора му

Съдът касира избора за кмет на Омуртаг след сигнал от ДПС

12:39 - 20.05.2024