На видеоконферентна среща: Зеленски благодари на Петков, Борисов и Пеевски за подкрепата за Украйна Снимка: © Народно събрание

„Решенията, които вашите три партии взеха в българския парламент, бяха от изключителна помощ за Украйна. Уверен съм, че във Ваше лице имаме истински големи приятели и Ви благодаря за усилията, които полагате, въпреки някои трудности в страната ви“.

Това е казал украинският президент във видеоконферентен разговор с лидерите на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС - Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

По време на срещата Зеленски е изразил благодарност към "подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция, която поддържа проевроатлантическа Украйна".

Борисов, Петков и Пеевски са поели ангажимент пред Зеленски, че „проатлантическото мнозинство в българския парламент ще продължи да подкрепя Украйна и в бъдеще“.

"България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична общност. Бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отправи сходно с това на Борисов послание, като е подчертал, че "Украйна се бие не само за нея, но и за цяла Европа".

"Пожелавам на Украйна през тази година мир, постигнат с пълна победа, защото вие не се биете само за Украйна, а за цяла Европа. Можете да разчитате на нашата подкрепа, защото едно от нещата, които ни обединява най-силно е именно Украйна. Когато заедно помагаме на Украйна, никой в България не може да ни спре“, заяви Петков.

Председателят на ПГ на Движението за права и свободи Делян Пеевски също е присъствал на срещата, като не е пропуснал възможността да изтъкне своята евроатлантическа позиция.

„Можете да разчитате на пълната ни подкрепа и през новата година. Уверявам Ви, че полагаме всички усилия, въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България, да продължим да оказваме максимална подкрепа на страната ви", каза санкционираният по закона "Магнитски" Пеевски.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024
GEN Z дневници

VOL.22: Как изкуственият интелект разбуни Евровизия, не плюйте абитуриентите и Гала ще става баба

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на “Булевард България”?

09:41 - 18.05.2024
Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024