Ваня Григорова води преговори за кандидат-кмет на София от БСП и "лява коалиция"

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" потвърди, че води преговори с БСП за номинацията за кандидат-кмет на София, която обаче да бъде представител на по-голяма лява коалиция.

Григорова отказа да коментира кои ще са партиите в този потенциален съюз, но не отрече, че "Левицата" (около АБВ и отцепници от БСП) може да се присъедини към него.

Пред Nova News Григорова постави изрично условие за евентуално съгласие да се яви на изборите - в листата за общинския съвет да "има представители на трудещите се хора в София". От обяснението ѝ стана ясно, че това трябва да са представители на синдикатите, към които и тя принадлежи.

"Защото както каза президентът на "Подкрепа" г-н Димитър Манолов, няма как това да се случи през свободен трансфер", каза още тя.

До момента вече има четири обявени кандидатури за кмет на София - Васил Терзиев (ПП-ДБ), Вили Лилков (инициативен комитет), Деян Николов (Възраждане), Никола Вапцаров ("Изправи се" на Мая Манолова).

Манолова беше част от коалицията "Левицата" по време на парламентарните избори, а през 2019 г. се яви като кандидат за кмет на София от БСП - от интервюто на Ваня Григорова не стана ясно дали Корнелия Нинова води преговори и с нейната формация за новите избори.

Григорова посочи, че очаква резултатът от преговорите да стане ясен до две седмици, и заяви, че е "оптимист" за формирането на коалиция.

Единствените възгледи за реформа в управлението на общината, които тя беше готова да обяви на този етап, бяха "хората, които работят, да се чувстват добре, а не само милионерите да се чувстват добре" в София, както и градът да е "гостоприемен за софиянци и за жителите на София, а не за италианци, англичани и германци, които идват за събота и неделя да изпият по една бира на "Витоша".

"Ако българските работници смятат, че не може да стоят отстрани и да гледат как една тясна клика защитава интересите си, докато крайните квартали остават в периферията и работниците от кварталите нямат с какво да отидат до работните си места, а се отделя ресурс за нощен градски транспорт, за да може някой да се забавлява - ако тези хора са разбрали, че имат нужда от представителство, аз нямам право да стоят отстрани и просто да коментирам", каза тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

"Ботев"(Пловдив) взе Купата на България от "Лудогорец"

Пет гола и изпусната дузпа в последната минута на стадион "Васил Левски"

21:19 - 15.05.2024
Политика

Кой е Роберт Фицо?

Премиерът на Словакия стана жертва на опит за убийство в сряда и се бори за живота си

20:24 - 15.05.2024
Важно днес

Европейските лидери осъдиха нападението над словашкия премиер Роберт Фицо

Те определиха покушението като атака срещу демокрацията

18:36 - 15.05.2024
Европейски дневници

София посреща роуд шоуто на подкаста "Европеец"

17:26 - 15.05.2024
Кино и сериали

Max публикува официалния трейлър на втори сезон на "The house of dragon" (видео)

Премиерата на втори сезон ще бъде на 16 юни.

15:43 - 15.05.2024
Технологии

Koй е строителният милиардер Франк Маккорт, който иска да купи бизнеса на TikTok в САЩ?

Предприамачът иска да разбие монопола на най-големите социални мрежи

15:01 - 15.05.2024
Важно днес

КЗК проверява фирми на продуцента Нико Тупарев по жалба на съдружници

Проверката е за нелоялна конкуренция, а сигналът - от съдружниците му в "Еко Брикет"

14:08 - 15.05.2024