27 години по-късно: Нови обиски за неразкритото убийство на 2 Pac Снимка: © Getty

Нова заповед за обиск във връзка с разследването на убийството на американския рапър Тупак Шакур (2Pac) е издала полицията в Лас Вегас. Той беше застрелян през 1996 г. и престъплението остава неразкрито. Новите действия на властите са свързани с претърсване на частен имот в предградие на Вегас - градът, в който музикантът беше убит преди близо 3 десетилетия.

Към момента полицията на Лас Вегас не предоставя повече информация около разследването, но е известно, че няма задържани заподозрени. Домът, който разследващите обискираха, се намира на около 30 километра от мястото, на което неизвестен стрелец в бял кадилак прострелва Шакур четири пъти в гърдите, докато чака на червен светофар.

Изпълнителят, който продаде повече от 75 милиона записи по целия свят, дебютира с албума „2Pacalyplse Now“ през 1991 г. Тупак се радва на голям успех в класациите дори посмъртно, а най известните му хитове са “California Love”, “All Eyez on Me”, “Changes” и “I Ain’t Mad at Cha”.

Тупак е убит, когато е едва на 25 години. Журналистическо разследване на Чък Филипс от Los Angeles Times във връзка с убийството на рапъра установява, че спорове между уличните банди Southside Crips и Mob Piru Bloods, чийто член е и Шакур, са най-вероятната причина за престъплението.

Според журналиста, членовете на двете банди често си разменяли обиди и били съперници за контрола на конкретни територии. Схватка се разиграва между Шакур и Орландо Андерсън, член на противниковата банда, на боксов мач на Майк Тайсън малко преди убийството. Чък Филипс смята, че побоят, нанесен от бодигардите на хип-хоп звездата върху Андерсън, става причина Crisps да потърсят отмъщение.

В разследването на Los Angeles Times се обръща внимание и на отношенията на Тупак с неговия колега от Ню Йорк Кристофър Уолъс, по-познат като Notorious B.I.G, който, според журналиста, е предложил милион долара на Crisps, за да убият Шакур.

Според медията именно Орландо Андерсън е произвел фаталните изстрели с 40-калибровия пистолет на Кристофър Уолъс. Сякаш в потвърждение на тезата на публикацията Андерсън и Уолъс са убити в рамките на две години след смъртта на Тупак.

Материалът на Чък Филипс се основава на поредица от интервюта с информатори, които се съгласяват да разкрият подробности около случая, при условие, че запазят своята анонимност. Разследването на журналиста не придобива легитимност пред американските органи на реда, именно защото разчита на неназовани източници.

„Това е случай, който е останал неразрешен, и се надяваме един ден да можем да променим това“, каза Джейсън Йохансон - лейтенант от полицията на Лас Вегас във връзка с подновеното разследване на убийството, цитиран от Las Vegas Review Joournal.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024