27-годишна полякиня изчезна в Гърция, заподозрян е мъж от Бангладеш Снимка: © Anastasiya Rubinska

Гърция се озова на първите страници на полските вестници и предизвика недоволство заради случай с изчезването на 27-годишна полякиня. Анастасия-Патриция Рубинска е в неизвестност от 12 юни насам. Рубинска работи в местен хотел на гръцкия остров Кос и живее с приятеля си, също поляк.

Последно във връзка с изчезването ѝ е задържан 32-годишен мъж. Арестът е извършен въз основа на показания на свидетели и записи от охранителни камери в района. Заподозреният, жител на Кос, е идентифициран като ,,32-годишен мъж от Бангладеш". Властите се усъмняват в него, когато откриват, че си е купил билет за Италия.

Първоначално са задържани петима мъже от Пакистан и Бангладеш, но по-късно четирима са освободени, след като обясняват, че са намерили нетрезва Рубинска и са я оставили да остане в дома им, докато се възстанови.

Един от бангладешците твърди, че е имал сексуален контакт с нея, преди да я остави навън. Записите от охранителните камери обаче не потвърждават историята му.

Изчезването на Рубинска е докладвано на властите от партньора ѝ. Той споделя, че получава телефонно обаждане от нея, в което тя му съобщава, че е в Мармари, прекалила е с алкохола и някой ще я докара до хотела с мотоциклет.

Рубинска му изпраща местоположението си, но когато той пристига, тя не е там.

Няколко опита за връзка с нея се провалят, тъй като телефонът ѝ е изключен. Партньорът ѝ установява чрез приложение на смартфона, че устройството е в Тигаки, на около 5 км от желаното място.

На 13 юни Рубинска не се явява на работа, което предизвиква сигнала за изчезване. Въпреки ареста на заподозрян, полянкинята все още е в неизвестност. В дейностите, свързани с издирването ѝ, участват полицията, противопожарната служба и доброволчески групи. В търсенето се използва и дрон.

Рубинска е описана с височина 1,65 м., със средно тегло и последно облечена с розова рокля на цветя, сини слънчеви очила и сребриста раница.

В събота, 17 юни, мобилният телефон на Рубинска е намерен от случаен минувач на улицата пред необитаема сграда в Мармари, близо до дома на 32-годишният мъж от Бангбладеш, който е арестуван за отвличането ѝ. Минувачът предава апарата на полицията.

Става ясно, че човекът, който се е "отървал” от телефона на 27-годишната полякиня, първо се е погрижил да извади SIM картата и евентуално да я изхвърли.

Телефонът в момента се анализира в лабораторията на криминалисти. Липсата на SIM карта не е от голямо значение за съвременните смартфони.

До къщата на 32-годишния мъж има кладенец. В момента фокусът на разследванията са около него, както и други съседни кладенци. Полицейските екипи спускат камери в тях, като засега не е открито каквото и да е.

Заподозреният мъж е хванат със следи от нокти по тялото, които той твърди, че са драскотини от селскостопанска работа. В дома му обаче са открити руси дълги косми и блуза с петно от кръв.

На остров Кос работят и полицаи от отдел "Убийства".

В събота следобед отряд полицейски служители от отдела за "Престъпления срещу живота и сигурността на Атика" пристига на острова, за да помогне на колегите си в етапа на разследване и идентификация. Екипът отива и в местния отдел за сигурност, където 32-годишният заподозрян е задържан за отвличането на полякинята.

Според информацията задържаният до момента проявява ,,много странно поведение" по време на многочасовите разпити, които се провеждат в присъствието на преводач.

Например, винаги, когато 32-годишният мъж твърди нещо, за което полицията има доказателства, че е лъжа, той просто поглежда неловко и не отговаря. И така през цялото време.

Екипите са събрали и показания на свидетели, които споделят за подозрителното му поведение след нощта на изчезването на Рубинска и за вида на дрехите му, по които е имало останки от тръни.

Въпреки уликите в къщата на заподозрения, не се изключва възможността убийство, опит за убийство или друг вид насилие да се е случило извън къщата му, дори извън населеното място.

Анастасия Рубинска 27-годишната полякиня, която изчезна в Гърция, е намерена мъртва


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов се видя в изолация след изборите, поиска от партията "нов продукт"

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024