Всеки стажант във Vivacom ще черпи знания и опит от различни отдели на компанията Снимка: © vivacom

Всеки стажант във Vivacom ще черпи знания и опит и от различни отдели на компанията. Това е една от новите възможности, които телекомът създава за бъдещите си служители по повод 20-ата годишнина от стажантската си програма.

За младежите, които искат да се развиват в един от най-бързоразвиващите се сектори в страната и света, това означава 360-градусова перспектива и възможност да видят голямата картина в най-големия телеком у нас.

„Стажантската ни програма е един от символите на Vivacom. Освен, че е една от първите в България, за 20 години тя се наложи като екосистема, в която талантливите, вдъхновените и мотивирани млади хора могат да се развиват и да стигнат до високи ръководни нива. Динамиката в телекомуникациите изисква хората ни да са добре запознати с работата на целия организъм. Затова стажантите ни ще трупат знания и опит не само от колегите в отдела, в който стажуват, но и от другите екипи“, коментира директорът „Човешки ресурси“ във Vivacom Малина Чавдарова.

Малина Чавдарова е един от шестимата служители на висока ръководна позиция във Vivacom, започнали като стажанти в телекома. Директорът „Развитие на продажбите“ Августин Миланов, който също е стартирал кариерата си като стажант, е и сред десетимата, които продължават развитието си в компанията още от първите издания на стажантска програма преди 17 години.

Подобно кариерно развитие – от най-ниското до високо йерархично стъпало в компанията имат и главният юридически директор Иво Златев, директорът „Фиксиран достъп“ Александър Иливанов, старши мениджърът „Развитие на ИТ продукти“ Даниела Милева, Николай Генчев - ръководител екип „Мобилни продукти и услуги за крайни клиенти“, Милена Тошева -ръководител екип „Наеми“ в отдел „Строителен режим и наеми“, и редица други служители.

Над осемдесет служители, постъпили като стажанти във Vivacom, днес са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си са ментори, които работят с новите стажанти на телекома.

Всяка година компанията открива близо 50 позиции за платен тримесечен стаж в ключови дирекции. Програмата е отворена за студенти от цяла България.

Знанията и опитът, които получават младежите, включват въвеждане в корпоративния свят, разработване и участие в реални проекти с индивидуален ментор, CSR и много други инициативи. А всяка година над 40% от стажантите удължават периода си на стажуване или започват постоянна работа във Vivacom.

Подборът за новите стажанти, които ще станат част от екипа на компанията през лятото, вече започна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Huawei Mate X3 - златното сечение между дизайн и функционалност

Да направиш тънък, лек и красив сгъваем телефон, който да не прилича на сандвич, със сигурност не е проста задача

19:21 - 31.05.2023

Домът на киното си търси нов стопанин

Казусът за съдбата на Дома на киното привлече вниманието и на депутати в парламента

18:43 - 31.05.2023

Прокуратурата повдига обвинения на кмета на Варна Иван Портних

Иван Портних е привикан от Окръжна прокуратура във Варна като обвиняем по два казуса

17:48 - 31.05.2023

Гигантски гумени патета плават в Хонконг

Запознайте се с проекта на холандския творец Флорентин Хофман отблизо

17:39 - 31.05.2023

Петков се яви на разпит в прокуратурата, въпреки че ѝ няма "голямо доверие" (Обновена)

Петков е бил разпитван за разпространения от Радостин Василев запис на заседанието на ПП

16:59 - 31.05.2023

Петьо Петров - Еврото е издирван по обвинения в принуда и незаконни записи

Прокуратурата издирва Пепи Еврото, за да го обвини в принуда и правене на незаконни записи

16:04 - 31.05.2023

Ясен Тодоров остава зам.-директор на НСлС: Главният прокурор назначавал и чистачките в Следствието

Прокурорската колегия на ВСС отказа да разгледа искането за отстраняване на Ясен Тодоровс

15:58 - 31.05.2023