Седемкратният шампион от Формула 1 Люис Хамилтън завърши годината с разочарование от състезанието в Абу Даби, но вече може да се похвали с нови две постижения.

Преди ден получи рицарско звание от принц Чарлз, а междувременно стана ясно, че е направил най-скъпата имотна продажба в центъра на Ню Йорк за 2021 г.

Хамилтън е продал своя триетажен пентхаус в квартала Трайбека в Манхатън за 49,5 млн. долара. Продажната цена е над 5 млн. долара по-висока от стойността, на която пилотът е закупил апартамента в сградата на "Гринуич стрийт" 443. Сред бившите собственици на имоти в тази сграда са Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл, Хари Стайлс, Джейк Гиленхол, Ребъл Уилсън, Мег Райън и др.

Имотът, който Хамилтън е продал, е с обща площ на вътрешните и външните части в размер на над 1100 кв. м. Изграден е на три нива, с вътрешно стълбище. Пентхаусът е с шест спални, шест бани и няколко тераси.

8-етажната градата на "Гринуич стрийт" 443 е построена през 1883 г., като първоначално е използвана от компания за книговезане. И до днес е запазила част от оригиналния си дух - например 6-метровите си високи тавани с борови греди.

В сградата има още плувен басейн, фитнес, сауна и покривна площадка. Месечната такса за обслужване, която новият собственик на пентхауса ще трябва да плаща, е 18 360 долара, според агенцията The Real Deal.

Пентхаусът, който доскоро е принадлежал на Хамилтън, е окомплектован с отделен басейн, две паркоместа и превъзходни гледки към центъра на Манхатън. В имота има още библиотека, вътрешни стълби, частен вътрешен асансьор и професионална кухня.

Най-красивият елемент на жилището е последният му етаж с френски прозорци и двойна тераса с басейн и озеленяване.

Това е вторият случай, в който Люис Хамилтън обявява жилището в Трайбека за продажба. Първият му опит е през 2019 г., когато поставя цена от 57 млн. долара. Най-скъпо платеният пилот в историята на Формула 1 е собственик на още един апартамент в района, който струваше малко под 41 млн. долара през 2019 г. Британецът живее основно в Монако, но според "Форбс" той притежава и други жилища в Лондон и Женева.

Новият собственик на имота в "Гринуич стрийт" 443 е анонимен - според регистрите той е вписан на името на компания, регистрирана в Сиатъл.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Заловиха 402 кг. хероин на стойност 16 млн. лв. на "Капитан Андреево"

По информация на в. "Сега" пратката в била открита в тир, който превозва матраци.

11:08 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

С 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024