Седемкратният шампион от Формула 1 Люис Хамилтън завърши годината с разочарование от състезанието в Абу Даби, но вече може да се похвали с нови две постижения.

Преди ден получи рицарско звание от принц Чарлз, а междувременно стана ясно, че е направил най-скъпата имотна продажба в центъра на Ню Йорк за 2021 г.

Хамилтън е продал своя триетажен пентхаус в квартала Трайбека в Манхатън за 49,5 млн. долара. Продажната цена е над 5 млн. долара по-висока от стойността, на която пилотът е закупил апартамента в сградата на "Гринуич стрийт" 443. Сред бившите собственици на имоти в тази сграда са Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл, Хари Стайлс, Джейк Гиленхол, Ребъл Уилсън, Мег Райън и др.

Имотът, който Хамилтън е продал, е с обща площ на вътрешните и външните части в размер на над 1100 кв. м. Изграден е на три нива, с вътрешно стълбище. Пентхаусът е с шест спални, шест бани и няколко тераси.

8-етажната градата на "Гринуич стрийт" 443 е построена през 1883 г., като първоначално е използвана от компания за книговезане. И до днес е запазила част от оригиналния си дух - например 6-метровите си високи тавани с борови греди.

В сградата има още плувен басейн, фитнес, сауна и покривна площадка. Месечната такса за обслужване, която новият собственик на пентхауса ще трябва да плаща, е 18 360 долара, според агенцията The Real Deal.

Пентхаусът, който доскоро е принадлежал на Хамилтън, е окомплектован с отделен басейн, две паркоместа и превъзходни гледки към центъра на Манхатън. В имота има още библиотека, вътрешни стълби, частен вътрешен асансьор и професионална кухня.

Най-красивият елемент на жилището е последният му етаж с френски прозорци и двойна тераса с басейн и озеленяване.

Това е вторият случай, в който Люис Хамилтън обявява жилището в Трайбека за продажба. Първият му опит е през 2019 г., когато поставя цена от 57 млн. долара. Най-скъпо платеният пилот в историята на Формула 1 е собственик на още един апартамент в района, който струваше малко под 41 млн. долара през 2019 г. Британецът живее основно в Монако, но според "Форбс" той притежава и други жилища в Лондон и Женева.

Новият собственик на имота в "Гринуич стрийт" 443 е анонимен - според регистрите той е вписан на името на компания, регистрирана в Сиатъл.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%