Адел разкри, че е спряла да пие: "На 20 г. бях на ръба на алкохолизма" Снимка: © Getty Images

Славата, музиката и алкохолът често вървят "в комплект" за рок и поп-звездите, но Адел е решила да сложи питиетата си под контрол.

Певицата разкри, че е спряла алкохола преди няколко месеца - с типичното си чувство за хумор признава, че усеща този период като "цяла вечност".

Изповедта ѝ се случва по време на концерт в Лас Вегас, когато забелязва човек от публиката с коктейл в ръка.

"Спрях да пия... кога ли спрях да пия? Усеща се като цяла вечност. Може би беше преди три месеца и половина. Бях буквално на ръба на алкохолизма за доста дълго време, докато бях на 20-тина години. Липсва ми, спрях и кофеина. Наслаждавайте се на уискито с лимонов сок, много ви завиждам", казва тя, като разсмива хората в залата.

Това не е първият случай, в който Адел говори за зависимостта си - или за своята "много близка връзка" - с алкохола.

През 2021 г. тя споделя в интервю за Опра Уинфри, че причината за това се дължи на сложните отношения с баща ѝ. Марк Еванс напуска семейството, когато Адел е само на 2 години. Алкохолизмът е това, което го отчуждава от грижите за детето. Той умира от рак през 2021 г., без да успее да подобри отношенията си с дъщеря си.

Адел казва, че е започнала да пие като по-млада, за да разбере какво толкова намира баща ѝ в алкохола.

Навикът ѝ се задълбочава, когато музиката я прави известна по цял свят и таблоидите започват да следят всяка нейна стъпка. Скоро Адел осъзнава, че пиенето всъщност я прави още по-податлива на болка и емоционални реакции, когато вижда как жълтите медии обсъждат външния ѝ вид и поведението ѝ.

Когато Ейми Уайнхаус умира през лятото на 2011 г., Адел разпознава себе си в трагедията ѝ и започва да се тревожи, че също ще изгуби контрол върху себе си.

В същата година тя преживява и операция на гласните струни, като отново посяга към алкохола, за да преодолее стреса от непредвиденото спиране на кариерата си.

След като ражда сина си през 2012 г., майчинството се оказва също толкова трудно за нея. Налага се да отсъства дълго от дома по време на концерти - начинът ѝ на живот я кара да се чувства самотна и изолирана.

През 2019 г. тя подава документи за развод със съпруга си, а периодът на раздялата е време, в което спира да пие, за да остане насаме с чувствата си.

Година по-късно обаче идва Covid-кризата. В интервю за Vogue Адел признава, че при първото ѝ излизане за "спешни покупки" по време на пандемията се връща вкъщи с бутилка розе и един кетчуп. Пиенето тогава започва "все по-рано и по-рано" през деня.

В друг свой разговор с публиката си в Лас Вегас Адел разказва: "Спомням си, че веднъж дойдох тук по време на Covid, беше 11 ч. преди обяд и определено вече бях на 4 бутилки вино - като всички останали".

Смъртта на баща ѝ през 2021 г. отново я мотивира да остане трезва за по-дълъг период от време, който изглежда е прекъснал в началото на 2023 г. По време на наградите "Грами" Адел и Лизо решават да се напият до такава степен, че в един момент "не можехме да различим до коя категория сме стигнали", както твърди Лизо в свое интервю.

Сега Адел отново е сложила край на алкохола - и макар да се шегува, че "е скучно" без него - показва, че никога не е късно да промениш живота си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024