Снимка: © Twitter

Американският актьор и комик Бен Стилър се срещна с украинския президент Володимир Зеленски по време на посещение в Киев и го определи като свой герой.

„Това, което направихте, начинът, по който събрахте страната, света, наистина е вдъхновяващо“, каза 56-годишният актьор, визирайки изказванията на Зеленски пред парламентите по целия свят, за да събере подкрепа за страната си.

"За мен е голяма чест. Вие сте моя герой“, каза Стилър.

През 2018 г. актьорът беше обявен за посланик на добра воля към Върховната комисия на ООН за бежанците (ВКБООН). Посещението му в Киев и срещата със Зеленски съвпаднаха и със Световен ден на бежанците - 20 юни.

Двамата обсъдиха нуждите на временно разселените хора в Украйна и Полша, които Стилър посети предишния ден, като част от обиколката му като посланик на добра воля към ООН.

Украинският президент и холивудският актьор са провели дискусия и за "начините за по-нататъшно сътрудничество на украинските власти с ВКБООН". По-рано през деня Стилър посети киевското предградие Ирпин, който стана сцена на ожесточени битки в началото на войната.

„Тази сутрин бях в Ирпин и разрушенията, които виждате по телевизията, в социалните медии, те са нещо различно, когато ги видите, почувствате и след това разговаряте с хората", каза Стилър на президента.

От своя страна, Зеленски благодари на актьора за неговото посещение и му каза, че е „много важно за нас хората да не забравят“.

„Прекъснахте страхотна актьорска кариера“, каза Стилър, визирайки изявите на президента Зеленски като актьор, преди да поеме поста на държавен глава.

Зеленски му отговори като шеговито посочи, че актьорската му кариера не е "толкова страхотна" колкото тази на Стилър. Холивудският актьор е известен с ролите си в комедийните филми "Запознай се с нашите", "Нощ в музея", "Черно и бяло" и редица други заглавия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Слави Трифонов пожела на Кирил Петков и Асен Василев "да се задавят с власт"

Слави Трифонов се възмущава, че от "Продължаваме Промяната" звънят на депутатите му

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

"Ние сме на кръстопът между повече разделение и овладяване на парадоксите"

Два самолета с отзовани руснаци отлетяха от София

Очаква се броят на пътниците да е около 170