Снимка: © Getty Images

Актьорът от The Killing и Altered Carbon Джоел Кинаман е потърсил съдебна защита от своя бивша партньорка, която според него го заплашва и прави опити да го изнудва за пари. 

Кинаман е внесъл искане в съда за издаване на ограничителна заповед срещу жената. Според TMZ съдия от Лос Анджелис вече се е съгласил на временнно налагане на тази санкция в негова защита. 

"Макар че е ужасяващо и страшно да говоря публично по тази тема, за мен по-лошото е да преживявам ескалиращите всекидневни заплахи с физически щети срещу мен и близките ми, заплахи за медийно публикуване на фабрикувани, злобни слухове", пише той.

41-годишният актьор от шведско-американски произход твърди, че е имал кратка романтична връзка с манекенката Габриела Магнусон (по-известна с псевдонима си Бела Дейвис) в периода ноември-декември 2018 г. Кинаман казва, че е имал две интимни срещи с нея и сексуалният акт винаги е бил по взаимно съгласие. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BELLA DAVIS (@iambelladavis)

Кинаман разказва, че не са прекарали нощта заедно при последната си среща, тъй като е трябвало да става рано за работа на следващата сутрин. 

"На другия ден тя ми изпрати съобщение, в което казва, че е обидена за това, че не съм я помоли да остане през нощта и че не съм проверил дали се е прибрала у дома в безопасност", пише той в позиция, разпространена в Instagram. 

Актьорът твърди, че Магнусон е правила опити да се срещне с него и през 2019, и през 2020 г., като му изпращала "недвусмислено сексуални съобщения", но той е отказвал поканите, тъй като междувременно започва връзка с настоящата си годеница - модела Кели Гейл (на снимката с него)

Кинаман твърди, че с течение на времето съобщенията на Габриела Магнусон са ставали все по-агресивни и заплашителни. 

На 25 юли двамата са разговаряли по телефона ("тя знаеше, че разговорът се записва"), като Магнусон "неведнъж" е потвърдила, че сексуалната й връзка с него е била доброволна. Въпреки това е повторила намеренията си да излезе пред медиите и да го обвини, че той е преспал с нея против волята й. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joel Kinnaman (@joelkinnaman)

Джоел Кинаман твърди, че манекенката е поставяла най-различни условия в замяна на мълчанието й: "пари, холивудски връзки, помощ за осигуряване на работна виза, верифициран Instagram профил, страница в Wikipedia, фотосесия със Sports Illustrated, допълнителни 400 000 долара за апартамент и други". 

Сигналът идва десетина дни след премиерата на най-новия му филм Suicide Squad 2. 

Кинаман казва, че подкрепя всички жертви на сексуално насилие, но не е злоупотребявал с Габриела Магнусон. 

"В един момент тя ми заяви: "Знаеш ли колко пари мога да спечеля и колко богата ще стана, ако изляза пред медиите?", пише той. "Тя отправяше и заплахи за физическо насилие срещу мен и семейството ми от свое име и от други, включително нейният брат - осъден престъпник, който заплаши моя мениджър с оръжие". 

Реакцията на Магнусон дойде малко след неговото съобщение. В поредица от постинги с цитати от чатове на Джоел Кинаман тя намеква, че е била насилена от него, след като той я е напил с алкохол.

Тя атакува актьора и за това, че е използвал публичните си профили, за да освети конфликта им и самоличността й. 

"Законно ли е да извадиш на преден план един човек пред 1,5 милиона последователи без доказателства? Джоел, знаеш ли колко много заплахи за живота си получих? След като ти ме молеше да не казвам на никого. Докъде можеш да стигнеш?", пише тя. 

Габриела Магнусон е модел, чиито родители са от Швеция и Ямайка. Информацията за нея онлайн е оскъдна, но се знае, че е собственичка на компания за таланти 48 Entertainment и е рекламно лице на шведското дизайнерско студио Bon Echo Collective. Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски си сложи бустерна доза срещу Covid-19

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ