Американец изрази благодарността си към медиците с арт инсталация, голяма над 2 хиляди квадратни метра Снимка: © Stan Herd Facebook

В поле на юг от Лорънс, Канзас се появи арт инсталация, разпростираща се на над две хиляди квадратни метра, която се казва "В почит на първата линия" и цели да изкаже благодарност към медицинските лица, които в момента се борят с коронавирус пандемията и спасяват животи навсякъде по света.

Авторът Стан Херд е майстор в това да създава изкуство от посеви. Виждали сме го да изобразява Ван Гог, а първите му две творения, изобразяващи племенния вожд Сатанта и актьора Уил Роджърс, се появяват на бял свят още в началото на 80-те години на миналия век.

69-годишният артист каза пред CNN, че идеята се е родила, когато е видял с каква отдаденост медицинските служители рискуват животите си всеки ден, за да спасят други.

"Това беше моят начин да направя малкото, което мога, за да изкажа сърдечните си благодарности към тези прекрасни хора на първата линия."

Инсталацията изобразява ваза с десет пурпурни ехинацеи, на която е изписано "Благодаря". Самата ваза е направена по модел на тези, използвани за медицински нужди от индианските племена в Канзас.

За изработването на природната картина са били нужни шест дни, като Херд признава, че винаги е искал да направи такава композиция през есента, а сега моментът е бил перфектен.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024