Андре Токев от затвора: Не се връщам назад, живея днес и планирам за утре

"Няма голяма промяна - дали съм зад решетки или не - животът продължава" - това казва пред bTV шеф Андре Токев, който в момента излежава ефективна присъда в затвора в Казичене, след като в края на октомври бе задържан, защото шофира пиян.

Тестът с дрегер отчете 1,9 промила съдържание на алкохол, а кръвната проба - 1,7 промила. Токев бе заснет да кара пикапа си с разпадащи се гуми по джанти на Околовръстното шосе на София. В този период течеше изпитателен срок за по-ранна условна присъда за подобно престъпление. След споразумение с прокуратурата заради втория случай шеф готвачът получи ефективна присъда от 7 месеца затвор.

"Всеки ден ходя на фитнес, използвам максимално времето - дали ще е за четене, или нещо друго... Отиваме на шопинг, да си купим вода. Имаме лавка," разказа Токев пред bTV.

И сподели, че условията са много по-добри, отколкото е предполагал - "Като общежитие е. Можеш да се движиш свободно, няма ограничения да ходиш без връзки, без колан. Когато човек открие позитивни неща, се чувства по-добре."

Шеф Токев е кандидатствал за работа в кухнята на затвора, за да съкрати времето на присъдата: "Трябва да минат комисии, малко се бавят. Ако работиш целия месец, присъдата ти се намалява с горе-долу 13 дни."

Най-тежко преживява това, че не може да се види с близките си и да помогне на екипа си: "Най-много боли от безпомощността. Не мога да видя и внучката си. За тези неща се ядосвам, но не мога да ги променя, затова се опитвам да не влизам толкова дълбоко в тази болка."

Токев сподели и каква е причината да изгуби контрол над автомобила си през октомври - бутилка вино: "Хората си мислят, че пия в големи количества. Не, ензимът, който разгражда алкохола, при мен е по-слаб. Два или три пъти в годината пия по-количествено. За някои хора в моето село това е само предястие."

Не помни как се е качил в колата, а първите ясни моменти в паметта му след това са от пристигането на полицаите: "Просто седях на околовръстния път, те дойдоха. Видях, че колата е без гуми, но не можех да си обясня защо."

"Не съм зависим, аз съм спортист. Никога не съм изпитвал нужда да пия постоянно," каза още той. "Пия в рамките, но мога и един месец да не пия никакъв алкохол. Просто не мога да го разграждам. Трябваше по-рано да кажа: Щом не можеш, недей да го правиш."

Въпреки неприятното развитие, готвачът гледа позитивно на ситуацията: "Мога само да се поуча и да се боря нещата да станат по-добре. Аз не се връщам назад - живея днес и планирам какво може да се случи утре. Взимам си поуката и продължавам напред. Това ми помага."

Не опитва да отрече вината си: "Направил съм нещо, което не е коректно и редно, понасям си наказанието и това е - може ли да се промени нещо? Не може."

Токев призна, че влизането му в затвора се е отразило и на бизнеса му, но е уверен, че проблемите не са необратими: "Когато човек работи с ръце, сърце и глава, нещата ще се получат. Това никой не може да ми го отнеме."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024