"Няма голяма промяна - дали съм зад решетки или не - животът продължава" - това казва пред bTV шеф Андре Токев, който в момента излежава ефективна присъда в затвора в Казичене, след като в края на октомври бе задържан, защото шофира пиян. 

Тестът с дрегер отчете 1,9 промила съдържание на алкохол, а кръвната проба - 1,7 промила. Токев бе заснет да кара пикапа си с разпадащи се гуми по джанти на Околовръстното шосе на София. В този период течеше изпитателен срок за по-ранна условна присъда за подобно престъпление. След споразумение с прокуратурата заради втория случай шеф готвачът получи ефективна присъда от 7 месеца затвор.

"Всеки ден ходя на фитнес, използвам максимално времето - дали ще е за четене, или нещо друго... Отиваме на шопинг, да си купим вода. Имаме лавка," разказа Токев пред bTV.

И сподели, че условията са много по-добри, отколкото е предполагал - "Като общежитие е. Можеш да се движиш свободно, няма ограничения да ходиш без връзки, без колан. Когато човек открие позитивни неща, се чувства по-добре."

Шеф Токев е кандидатствал за работа в кухнята на затвора, за да съкрати времето на присъдата: "Трябва да минат комисии, малко се бавят. Ако работиш целия месец, присъдата ти се намалява с горе-долу 13 дни.

Най-тежко преживява това, че не може да се види с близките си и да помогне на екипа си: "Най-много боли от безпомощността. Не мога да видя и внучката си. За тези неща се ядосвам, но не мога да ги променя, затова се опитвам да не влизам толкова дълбоко в тази болка." 

Токев сподели и каква е причината да изгуби контрол над автомобила си през октомври - бутилка вино: "Хората си мислят, че  пия в големи количества. Не, ензимът, който разгражда алкохола, при мен е по-слаб. Два или три пъти в годината пия по-количествено. За някои хора в моето село това е само предястие."

Не помни как се е качил в колата, а първите ясни моменти в паметта му след това са от пристигането на полицаите: "Просто седях на околовръстния път, те дойдоха. Видях, че колата е без гуми, но не можех да си обясня защо."

"Не съм зависим, аз съм спортист. Никога не съм изпитвал нужда да пия постоянно," каза още той. "Пия в рамките, но мога и един месец да не пия никакъв алкохол. Просто не мога да го разграждам. Трябваше по-рано да кажа: Щом не можеш, недей да го правиш." 

Въпреки неприятното развитие, готвачът гледа позитивно на ситуацията: "Мога само да се поуча и да се боря нещата да станат по-добре. Аз не се връщам назад - живея днес и планирам какво може да се случи утре. Взимам си поуката и продължавам напред. Това ми помага."

Не опитва да отрече вината си: "Направил съм нещо, което не е коректно и редно, понасям си наказанието и това е - може ли да се промени нещо? Не може."

Токев призна, че влизането му в затвора се е отразило и на бизнеса му, но е уверен, че проблемите не са необратими: "Когато човек работи с ръце, сърце и глава, нещата ще се получат. Това никой не може да ми го отнеме."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Отровата винаги оставя следа": Документалният филм "Навални" ще е достъпен в HBO Max

"Отровата винаги оставя следа" казват създателите на продукцията

Папа Франциск към Петков: Корупцията е болест, а младите политици са единственият начин тя да бъде изкоренена

Министър-председателят е в Рим и Ватикана за традиционно по повод 24 май посещение

Животът в Русия след инвазията: зловещи затворени витрини и масов страх от мобилизация

Войната в Украйна застигна и Русия - не с крилати ракети, а под формата на санкции, които промениха животът в страната

Зеленски пред Давос: Украйна се нуждае от поне 5 млрд. долара месечно и още оръжия

Украинският президент се включи онлайн в Световния икономически форум

Байдън: САЩ са готови да защитят Тайван с военна сила

Според Байдън няма опасност подобно събитие скоро да се случи

Кирил Петков ще търси подкрепа и от опозицията по въпроса за Северна Македония

"Бъдещето на нашата съседка е толкова важен въпрос, че дори коалицията няма право сама да го направи", каза Петков

Доживотен затвор: Украински съд осъди първи руски войник за убийство на цивилен гражданин

Присъдата е по първото дело за военни престъпления, извършени от руски бойци от началото на войната на Русия в Украйна

Радев иска да чуе какво мисли Петков за Северна Македония преди да свика КСНС

Държавният глава се обърна към хората в Северна Македония и ги призова "по-бързо да се освободят от идеологическите окови на тоталитарното югославско минало"

Проф. Цочо Бояджиев получи орден "Стара планина"

Президентът удостои с държавни отличия още петима изтъкнати български учени