Андрю Тейт се обяви за "жертва" - ще съди една от жените, обвинили го в сексуално насилие Снимка: © Getty Images

Инфлуенсърът Андрю Тейт и брат му Тристан са завели дело срещу жена, за която твърдят, че е излъгала, като ги е обвинила в трафик на хора.

Тейт, който е подсъдим в Румъния по няколко обвинения, включително изнасилване и създаване на организирана престъпна група, твърди, че "фалшивите" обвинения на жената са довели до ареста му. Братята искат най-малко 5 млн. долара в иска си, заведен срещу жената, родителите ѝ и още една жена, която е живяла в имението на Тейт, както и близък до нея мъж.

Братята твърдят, че петимата са заговорничили, за да ги обвинят несправедливо в трафик на хора и изнасилване, което им е коствало свободата и милиони долари приходи от доходоносните им профили в социалните мрежи, подкасти и други бизнес начинания.

Румънските власти арестуваха Тейт и брат му през декември и им повдигнаха официално обвинения миналия месец, като твърдят, че двамата са принудили седем жертви да се занимават с порнография и са ги подложили на физическо насилие. Към момента те остават под домашен арест в Румъния.

Адвокатите на Тейт обаче твърдят, че братята са "жертви на лъжите" на жена от Флорида, като я наричат "професионална измамница". В съдебния иск се твърди, че тя е търсила сексуална връзка с Тристан Тейт, за да се премести в Румъния, след което се е опитала да измами братята.

"В нито един момент братята Тейт не са участвали в трафик на хора", се казва в съдебния документ. Адвокатите казват, че жената "е серийна лъжкиня, манипулаторка и интригантка, която експлоатира уязвими, често богати мъже с добри намерения за сексуална, финансова и емоционална изгода".

Това е само поредното развитие около съдебната сага за противоречивия инфлуенсър. Профилите на Андрю Тейт в TikTok, YouTube и Facebook бяха блокирани заради реч на омразата и женомразки коментари, включително негови изказвания, че жените трябва да носят отговорност за това, че са били сексуално насилвани. Но той остава доста популярен в Twitter, където има над 7 милиона последователи, много от които млади мъже и ученици.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024