Актрисата Анджелина Джоли призова за прекратяване на военните действия в Украйна няколко дни след като посети Лвов.

Джоли публикува няколко снимки от срещите си в детска болница в западния украински град, като разказа за тежките последствия от войната върху децата.

"Докато бях в Лвов преди няколко дни, ми показаха "специален камък", който е открит от едно малко момиче. Момичето, което го е намерило, не е знаело, че камъкът, с който си играе, всъщност е парче шрапнел от бомба. Когато го държите в ръка, ще усетите, че е грапав и по-тежък от очакваното. Блясъкът и необичайните му характеристики вероятно са привлекли вниманието на детето", пише Джоли в Instagram-профила си.

"Когато експлодира бомба или снаряд, острите парчета от тежък метал се врязват в телата на хората, които се намират най-близо до точката на избухване", казва още актрисата. "Срещнах се с много от децата, преживели бомбардировката на ЖП гарата в Краматорск, които са претърпели операция по премахване на шрапнели от телата им - труден и болезнен процес".

Тя разказва, че изваждането на металните парчета от избухналите бомби понякога е невъзможно поради факта, че се намират прекалено близо до жизненоважни органи. Така те остават постоянно в телата на някои от децата.

"Не може да има какъвто и да е смисъл в причиняването на такава вреда на децата, която минава отвъд физическото нараняване и навлиза в емоционалните и психическите проявления на травмата. Борбата за прекратяване на войната, каквато в момента преживява Украйна, е всекидневна надпревара за ограничаване на броя на жертвите, ранените, изгубилите домовете си и травматизираните хора", казва Анджелина Джоли.

Лвов се превърна в убежище за цивилни, дипломати, журналисти и хуманитарни групи поради относителната си безопасност и близост до полската граница. Въпреки това, градът не бе пощаден от руските атаки и в средата на миналия месец бе подложен на ракетни удари. Седем души бяха убити, а единадесет други – ранени.

По време на посещението в украинския град се наложи Анджелина Джоли да бъде отведена в бомбоубежище, а видео показва как холивудската актриса се отправя с бързи стъпки към безопасно място, докато на заден план звучи сирена за въздушно нападение.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Рашков си даде висока оценка, но преходът му от МВР в КПКОНПИ остава под въпрос

Костадин Костадинов отхвърлил призив от ПП да подкрепи Рашков за новата позиция

Кина отказват да пускат тийнове на премиерата на "Миньоните 2" заради тренд в TikTok

Продължението на "Миньоните" привлича извънредно голям дял тийнейджъри на премиерата си

ПП ще представи нова програма: Хоризонт за 6 месеца и опция за вот на доверие

Евентуален кабинет на Асен Василев може да поиска нов вот на доверие през януари 2023

Край на "монопола" на "Евролаб": БАБХ си връща помещенията на ГКПП "Капитан Андреево"

Корупционният скандал около частния контрол на границата вече става европейски проблем

В Украйна предстои дълга война: кой ще я спечели зависи от Запада

Путин разчита на идеята, че решимостта на Запада ще се разпадне

Кметът на Добрич: "Когато Кирил Петков опъна шатра на площада, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов"

Йордан Йорданов смята, че той има интелектуално право над словосъчетанието

Поредната американска трагедия

Стрелбата в Чикаго на парада за 4 юли е трети инцидент в рамките само на няколко седмици