Пазаруваме все повече онлайн - дрехи, мебели, подаръци, техника, книги, храна - за вечеря или за седмицата. Лесно е, удобно е, пести време.

Малко по-различно е, когато имаме нужда от съвет и специалист, за да направим правилния избор. Такъв е случаят, когато ни трябва аптека. Там магистър-фармацевтът е нашият човек. Тук не говорим за случаите, в които докторът ни е предписал лекарства, за които изрично е нужна рецепта. Магистър-фармацевтите често ни консултират на терен какво да направим, ако сме с лек вирус и неразположение или каква е съвместимостта между различни хранителни добавки и медикаменти. И това обикновено става очи в очи.

В началото ноември една от най-големите фармацевтични вериги в Европа – BENU, влезе на българския пазар като онлайн аптека и обяви мисията си - да зададе европейско ниво в обслужването и грижата за здравето за потребителите и на българския пазар. Елемент на доверие и експертност е основна част от концепцията на BENU. Платформата предлага възможност на клиентите си да се допитат до фармацевт - точно както би станало, ако сте във физическа аптека. Общуването със специалиста става чрез онлайн запитване. Отговорът идва в рамките на един час, а консултацията не е обвързана с покупка.

Така в 21 век вместо ние да ходим до аптеката, тя може да дойде при нас. И ако ни е трудно да преценим от какво точно имаме нужда в момента или не знаем коя хранителна добавка да изберем за сезона, знанията на фармацевтите със сигурност ще ни ориентират в морето от информация и продукти.

Всички сме наясно, че когато имаме физическо неразположение, отнема време и усилия да се възстановим. Такъв е настоящият сезон, че когато се почувстваме отпаднали или ни застига настинка, може да нямаме възможността веднага да посетим лекар, а може и да не сме в кондиция да ходим до аптека. В такива ситуации човек иска - не иска, трябва сам да вземе мерки.

BENU е международна верига, която оперира с физически или онлайн магазини в 10 европейски държави. Над 7000 артикула са представени в сайта на аптеката в България. Концепцията зад BENU е не просто да е платформа за хранителни добавки, лекарства без рецепта, козметика и медицински продукти, но и да е здравен експерт за цялото семейство, който може да ви даде професионална консултация и добър съвет при необходимост.

Фармацевтът, с когото ще общувате онлайн, е професионално доказан специалист. С него може да разгледате списъка си от лекарства и да обсъдите дали са съвместими, да ги съчетавате ли с хранителни добавки и с какви, колко дълго да ги пиете и по каква схема.

Освен лекарства без рецепта, в BENU има и различен клас козметика, включително всички продукти на Esthederm и Bioderma, Eucerine и др., които може да откриете на атрактивни цени. За грижата за тялото и за лицето също можете да зададете своите въпроси.

Всички питания и съвети на фармацевтите остават в меню “Онлайн консултация”, така че посетителите да могат да ги потърсят по всяко време. Най-честите въпроси са обособени като бързи бутони - “хрема”, “акне”, “менопауза”, “сън и заспиване”.

Доставка идва в рамките на един работен ден и е безплатна за покупки над 50 лева.“Милиони европейци всекидневно се доверяват на здравната експертиза на BENU”, казват от компанията и дават заявката да “донесат европейското качество на фармацевтичните услуги, които всеки българин заслужава”.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Правната комисия се зае със съдебната реформа. Въпреки че времето на НС изтича

Правната комисия в парламента се събра извънредно заради съдебната реформа, въпреки че време за нея едва ли ще има

11:06 - 31.01.2023

Франция отново е блокирана заради стачка срещу пенсионната реформа на Макрон

Демонстрациите ще засегнат произовдството на електроенергия, обществения транспорт и училищата

10:29 - 31.01.2023

Племенникът на Майкъл Джексън влиза в неговия образ във филма "Майкъл"

Режисьор на биографичната продукция е Антоан Фукуа

09:35 - 31.01.2023

Възможна следа от мъжа, изчезнал на "Сурва". Издирването продължава

Братът на 25-годишния Емил твърди, че той е засечен на видеокамера

09:20 - 31.01.2023

Защо да избягваме хора, които се хвалят, че не четат книги

Едно е да не четете книги или да не го правите толкова често, съвсем друго е да презирате четенето по принцип

09:00 - 31.01.2023

Москва посрещна новия посланик на САЩ с прокремълски протест

Протестите в Русия са на практика забранени, но не и когато става дума за "недоволство" срещу САЩ

08:04 - 31.01.2023

Байдън каза "не" на изпращането на F-16 за Украйна. Рюте е готов да си помисли

Президентът на САЩ последва примера на Олаф Шолц и отказа искането за изтребители на Украйна.

07:34 - 31.01.2023

Пореден саботаж. Пет партии бойкотираха приемането на важен закон за влизане в еврозоната

Вероятността България да влезе в еврозоната през 2024 г. е все по-малка

18:20 - 30.01.2023

Три от три. И "Зелено движение" подкрепи преговори за коалиция между ДБ и ПП

"Зелено движение" последва примера на "Да, България" и ДСБ и подкрепи преговори за общо яваване с ПП на изборите

17:05 - 30.01.2023