Снимка: © getty images

Основателят на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асанж има две деца от периода, в който се е живял в посолството на Еквадор в Лондон, съобщава BBC.

В момента Асанж пледира за пускане под гаранция поради лошото си здравословно състояние. Майката на децата Стела Морис каза пред The Mail, че именно това е причината да разкрие публично отношенията помежду им - притесненията, че той няма да оцелее при заразяване с разпространяващия се в затвора "Белмарш" коронавирус.

По време на клипа Морис, 37-годишна адвокатка, сподели също, че двамата са се влюбили през 2015 година и са се сгодили две години по-късно.

Двамата им сина са на по три и една година, като по-големият се казва Джулиъс, а по-малкият - Макс. Асанж е присъствал на раждането и на двамата чрез видеовръзка, а впоследствие те са го посещавали в затвора.

Австралиецът и "Уикилийкс" станаха популярни с разкриването на голямо количество конфиденциални документи, компрометиращи действията на армията на САЩ от войните в Афганистан и Ирак.

В продължение на седем години той се укриваше в посолството на Еквадор в Лондон, за да избегне екстрадиция към Швеция по дело за сексуален тормоз, а междувременно срещу него са водени и дела за екстрадиция в САЩ по обвинения в шпионаж.

На 11 април 2019 обаче той бе заловен, след като "отказва да се предаде пред съда" и получи присъда от 50 седмици затвор. След изтичането ѝ бе решено да остане задържан до изслушването по делото му за екстрадиция. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети