Babylon Berlin 3: Фаталният блясък на хипнотичния кошмар

Да създадеш феноменален сериал за публика, презадоволена от качествена телевизия, е почти непосилно постижение. Особено когато става дума за чуждоезична продукция, чийто сюжет се връща в епохата на Ваймарска Германия, в последните години на мир между две световни войни.

Успехът на великолепния Babylon Berin (2017) обаче доказа, че няма нищо невъзможно, когато един оригинален криминално-политически сценарий се комбинира с отлична режисура, дълбока психологическа игра, обсебваща музика и фаталистичния чар на Берлин от края на 20-те години. Сериалът на Том Тиквер ("Бягай, Лола", "Парфюм") се превърна в първия германски ТВ блокбъстър, получи разпространение в 100 държави по света, и инвестицията от близо 40 милиона евро със сигурност не е напразна.

Сезон 3 на Babylon Berlin направи официалната си премиера в Zoo Palast дни преди първите епизоди да се появят в стрийминг-платформите, а създателите на сериала вече потвърждават, че през 2020 г. със сигурност ще има и четвърта част на историята за комисар Гереон Рат.

Сценарият е базиран на втората от общо 8 книги в поредицата на писателя Фолкер Кучер - "Der stumme Tod" ("Тихата смърт"). Действието се развива няколко месеца след края на събитията в Babylon Berlin 2 през 1929 г. и малко преди с краха на световните борси в "Черния вторник", довел до началото на Голямата депресия.

Гереон Рат е изпратен на разследване по повод тежък инцидент на снимачната площадка на нов филм, при който прочута актриса е премазана от падналата осветителна система. Криминалният сюжет постепенно отстъпва на втора линия, докато Рат потъва в дълбините на своята травмирана поствоенна психика, задълбочаващата се зависимост и хипнотичните кошмари на вината.

Лив Лиза Фрийс се завръща в ролята на Шарлоте Ритер, която заедно с комисар Рат се опитва да разбере истината за бруталния атентат, с който приключи втория сезон.

Всичко това е пропито от декадентските звуци, танци и аромати на Берлин в последните години на демокрацията, докато фоновият шум от маршируването на националсоциализма става все по-силен и по-силен.

По всички личи, че дългото чакане за Babylon Berlin си е заслужавало. 12-те серии от трети сезон ще се разпространяват в България от HBO Europe, като премиерата е планирана за 24 януари 2020 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024
Важно днес

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров

Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

11:03 - 16.04.2024