Balmain изгуби част от новата си модна колекция след кражба в центъра на Париж Снимка: © Getty Images

Десетки артикули от луксозната модна марка Balmain са откраднати, след като камион за доставка е бил “отмъкнат от група хора”. Кражбата предизвика сериозен смут в модната къща по-малко от две седмици преди тя да трябва да представи новата си колекция на предстоящата Седмица на модата в Париж.

Според изявление на творческия директор на компанията Оливие Рустейн, повече от 50 артикула са били откраднати от камиона. Това е станало, докато дрехите са били доставяни от летището до централата на компанията в центъра на в френската столица. Не е ясно какво точно е било конкретното съдържание, нито каква е общата стойност на откраднатите материали.

Френският дизайнер, който е начело на Balmain от 2011 г., е бил информиран за кражбата от шофьора на превозното средство, който се намира "в безопасност".

"Това е толкова несправедливо", казва Рустейн в изявление си, като добавя, че Balmain и неговите доставчици ще работят "дни и нощи", за да изработят отново липсващите облекла.

"Преработваме всичко, но това е толкова неуважително", допълва той.

Balmain е възнамерявала да разкрие артикулите по време на ревюто за сезон пролет-лято 2024 г. в рамките на Седмицата на модата в Париж по-късно този месец. На нея ще бъдат представени и други модни марки от висок клас, включително Louis Vuitton, Dior, Chanel и Hermès.

Говорител на компанията посочва, че шоуто в Париж все пак ще се състои по план, въпреки инцидента.

Дизайнери от модната индустрия, сред които Донатела Версаче и Симон Порт Жакмюс, изразиха подкрепа за бранда, като оставиха коментари в поста на Рустейн в Instagram.

Моделите Елза Хоск и Линда Еванджелиста също показаха съпричастност към случилото се.

,,Изпращам ти цялата си любов. Знам, че ти и твоето творчество ще успеете да преодолеете това!", пише Версаче.

Рустейн не разкрива повече подробности за предстоящата си колекция, въпреки че при последните си излизания на подиума той интерпретира мотиви от легендарното минало на Balmain. През май, за пред-есенната линия на марката, френския дизайнер се спря на моделите на основателя на марката Пиер Балмейн от 60-те и 70-те години на миналия век, както и на други класически модели от архивите на модната къща.

Balmain е известна с елегантните си модели, както и с роклите си за червения килим. Брандът облича редица знаменитости като актрисата Емили Блънт и поп иконата Бионсе. Компанията, основана през 1945 г., сега се ръководи от катарския инвестиционен фонд Mayhoola, който притежава и 70% дял в италианската марка Valentino.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024
Текстове от партньори

Кока-Кола ХБК България се подготвя за стажантската програма Coke Internship 2024

Компанията предлага 8 свободни позиции за своята тримесечна платена програма

08:59 - 02.05.2024