Бижуто като тържество на лукса и изкуството Снимка: © FREYWILLE

Бижутата имат силата да ни допълват и отличават. Едно колие е способно да закове погледите на околните и с това жената да заяви категорично своето присъствие. Помните ли брошката на Мадлин Олбрайт - първата жена държавен секретар на САЩ?

Когато говорим за диаманти, перли и злато, думата, която изниква в съзнанието е лукс. Но когато съчетаем лукса със смелостта да се интерпретират класически произведения на изкуството, вече е класа. Дизайнерският екип на бижутерската марка FREYWILLE има и таланта, и историята зад себе си, която му дава правото да прави достъпно за клиентите си това преживяване.

В своята 70-годишна история FREYWILLE посвещава дизайните си на художници като Клод Моне, Густав Климт, Алфонс Муха, Фриденсрайх Хундертвасер, Пол Гоген, Винсент ван Гог, Софи Таубер - Арп, и чрез бижутата носим част от емблематични картини върху себе си. Всяко едно бижу на марката се рисува на ръка и се използват най-качествените материали.



В най-новата си арт колекция FREYWILLE се впуска в приключението „Раждането на Венера“ на Ботичели - една от най-красивите картини на Ранния Флорентински Ренесанс. У нас тя идва за месеца на жената - март.

Новата серия на бранда е своеобразна среща между Австрия и Италия - австрийски майстори дават съвременен прочит на италианския шедьовър.

Ботичели изобразява Венера като невероятно красива жена с нежна светла кожа и хипнотизираща дълга златиста коса. Тя се ражда като възрастна жена в черупка от мида, нежно е издухана до брега от боговете на вятъра и бриза, където хорите на пролетта чакат да я посрещнат на земята с цветно, цъфтящо наметало.

Венера е богинята на любовта, красотата и просперитета. Името ѝ означава „любов“ на латински, а Афродита е нейното име в гръцката митология.

Ботичели рисува грандиозната Венера като централна фигура, като същевременно фино интегрира изящни декоративни елементи, които вдъхновяват FREYWILLE - с цветовете от роза в пастелно розово, носещи се във вятъра, свежи сочни зелени листа, дългата разпусната коса на Венера, която придава лекота.

Точно както Ботичели добавя злато към своя шедьовър в ранния Ренесанс, FREYWILLE използват 24-каратово злато в декоративните си елементи. В златната граница и сребърното щрихиране на плаващата черупка от миди също са включени 24-каратово злато на прах, както и рибено сребро - за да придадат на черупката уникален седефен блясък.

С новата колекция на FREYWILLE се пренасяме на слънчев флорентински площад, който ни дава усещането за хилядолетна история, изкуство, лукс, с две думи - хубав живот.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024