"Благодарим ви, шампиони": Аржентина посрещна победителите от Световното по футбол Снимка: © Getty Images

Хиляди развълнувани фенове посрещнаха посред нощ футболния отбор на Аржентина в Буенос Айрес, който спечели Световната купа на тазгодишното футболно първенство.

В първите часове на вторник самолетът на тима кацна на летище Езеиза, където хиляди се бяха наредили на опашка, за да се опитат да зърнат Лионел Меси и неговите съотборници.

Членовете на отбора слязоха от самолета си малко преди 03:00 ч. през нощта. Аржентинската столица все още празнува драматичната победа над Франция на финала в Катар в неделя, която донесе на страната първата ѝ Световна купа от близо 36 години насам.

При посрещането футболистите носеха златните си медали и се редуваха да държат трофея на Световната купа, махаха на феновете, а светкавиците на хиляди мобилни телефони блестяха в опит да запечатат момента - така описва обстановката репортер на "Ройтерс".

Радостни фенове пееха песни и носеха плакати с лозунги "Благодарим ви, шампиони" и "Добре дошли", докато фойерверки озаряваха небето.

Играчите бяха посрещнати от рок групата La Mosca, която изпя "Muchachos" - песен, написана от фен по мелодия на стара песен на групата и превърнала се в популярен неофициален химн за аржентинските фенове на Световното първенство в Катар.

Президентът Алберто Фернандес обяви вторник за национален празник, за да може страната да празнува. Докато самолетът с футболистите се приближаваше към аржентинска земя, близо 200 хил. души следяха пътя му онлайн, а новинарските канали предаваха на живо пристигането му.

Очаква се играчите да прекарат няколко часа в базата на Аржентинската футболна асоциация (АФА) близо до летището, преди да се отправят към огромния паметник "Обелисо" в центъра на града, където вероятно ще се съберат стотици хиляди хора.

Стотици хиляди фенове на Аржентина празнуват шампионската титла по улиците на Буенос Айрес Шампиони на света: Най-щастливият ден за Аржентина в снимки


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL. 18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024