Богат, но без пари: Нов тренд в мрежите съветва как да живееш стилно, дори и да си разорен Снимка: © Getty Images

"Случвало ли ви се е да сте разорен, но никой да не ви вярва, защото не изглеждате като човек, който няма пари?". Потребители в социалните мрежи като TikTok и Instagram задават точно този въпрос. Оказва се, че поддържането на луксозен начин на живот при много малък и ограничен бюджет е наистина възможно и всички искат да знаят каква е тайната за това.

А тя се крие в новия интернет тренд, който обяснява какво представлява да си разорен, но да продължаваш да живеещ стилно. Потребителите наричат този странен феномен - bougie broke и той включва най-различни трикове как да имитирате луксозен начин на живот - дори и да не можете да си позволите такъв. Идеята е останалите хора да ви възприемат по определен начин.

Според хиляди видеоклипове в TikTok това може да стане по най-различни неща. Като например да сервирате евтино шампанско, но то да е супер студено за гостите ви, така че те да не забележат разликата или да обзаведете стаята си с по-евтино LED осветление и сезонри, по начин по който тя да изглежда "скъпа".

@summertstyles Home decor tips to make your home look more expensive. #homedecor #amazonfinds #housedecor #stylingtips #bougieonabudget #livingroomdecor #housedecor ##OLAFLEX #lockedup #lashes #victoriassecret #parenting ♬ Strut - Kyle Walker

Всичко започва от видео на Джош Джейкъбс, който преди година решава да попита последователите си в TikTok дали са изпадали в подобна ситуация:

"Случвало ли ви се е да сте разорен, но никой да не ви вярва, защото не изглеждате като разорен човек? Работата е там, че като сте без пукната пара, но сте стилни", пита той.

Клипът му бива споделен близо 30 хил. пъти и се превръща в хит както в TikTok, така и в други платформи - а много скоро се заформя и дебат около това как на практика може да изглеждаш богат и в същото време да не разполагаш с толкова пари.

Потребители съветват хората да спестяват и да насочват разходите си към екскурзии, почивки и луксозни стоки - които в известна степен могат да ги представят като богати хора.

@sammcclendon when people ask me how I afford to travel 😂 actually though I partner with hotels and get paid by them but still like to spendddddd #broke #bougiebroke #amalficoast #bougieonabudget #positano #italytravel ♬ original sound - Josh.Jacobs

В едно хумористично видео в платформата жена се шегува като показва новата си маркова чанта Louis Vuitton, но тя се оказва празна - няма какво да сложи в нея, тъй като финансите ѝ за отишли за нейното закупуване.

Експерти посочват, че вероятната причина за нарастването на популярността на тази тенденция е нарастващата загриженост около инфлацията и покачващите се разходи за живот. В редица страни хората се борят с покачващи се цени на различни стоки и услуги, което ги кара да се отказват от някои удобства. Със съветите от тренда bougie broke обаче те се опитват да скрият това.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Безпрецедентно фиаско за председателя на долната камара на Конгреса

Лобито на Тръмп в Камарата на представителите свали ръководителя ѝ

07:37 - 04.10.2023

21 души загинаха при тежка автобусна катастрофа в Италия

Пътниците са били туристи, има и непълнолетни

07:13 - 04.10.2023

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023