Богат, но без пари: Нов тренд в мрежите съветва как да живееш стилно, дори и да си разорен Снимка: © Getty Images

"Случвало ли ви се е да сте разорен, но никой да не ви вярва, защото не изглеждате като човек, който няма пари?". Потребители в социалните мрежи като TikTok и Instagram задават точно този въпрос. Оказва се, че поддържането на луксозен начин на живот при много малък и ограничен бюджет е наистина възможно и всички искат да знаят каква е тайната за това.

А тя се крие в новия интернет тренд, който обяснява какво представлява да си разорен, но да продължаваш да живеещ стилно. Потребителите наричат този странен феномен - bougie broke и той включва най-различни трикове как да имитирате луксозен начин на живот - дори и да не можете да си позволите такъв. Идеята е останалите хора да ви възприемат по определен начин.

Според хиляди видеоклипове в TikTok това може да стане по най-различни неща. Като например да сервирате евтино шампанско, но то да е супер студено за гостите ви, така че те да не забележат разликата или да обзаведете стаята си с по-евтино LED осветление и сезонри, по начин по който тя да изглежда "скъпа".

@summertstyles Home decor tips to make your home look more expensive. #homedecor #amazonfinds #housedecor #stylingtips #bougieonabudget #livingroomdecor #housedecor ##OLAFLEX #lockedup #lashes #victoriassecret #parenting ♬ Strut - Kyle Walker

Всичко започва от видео на Джош Джейкъбс, който преди година решава да попита последователите си в TikTok дали са изпадали в подобна ситуация:

"Случвало ли ви се е да сте разорен, но никой да не ви вярва, защото не изглеждате като разорен човек? Работата е там, че като сте без пукната пара, но сте стилни", пита той.

Клипът му бива споделен близо 30 хил. пъти и се превръща в хит както в TikTok, така и в други платформи - а много скоро се заформя и дебат около това как на практика може да изглеждаш богат и в същото време да не разполагаш с толкова пари.

Потребители съветват хората да спестяват и да насочват разходите си към екскурзии, почивки и луксозни стоки - които в известна степен могат да ги представят като богати хора.

@sammcclendon when people ask me how I afford to travel 😂 actually though I partner with hotels and get paid by them but still like to spendddddd #broke #bougiebroke #amalficoast #bougieonabudget #positano #italytravel ♬ original sound - Josh.Jacobs

В едно хумористично видео в платформата жена се шегува като показва новата си маркова чанта Louis Vuitton, но тя се оказва празна - няма какво да сложи в нея, тъй като финансите ѝ за отишли за нейното закупуване.

Експерти посочват, че вероятната причина за нарастването на популярността на тази тенденция е нарастващата загриженост около инфлацията и покачващите се разходи за живот. В редица страни хората се борят с покачващи се цени на различни стоки и услуги, което ги кара да се отказват от някои удобства. Със съветите от тренда bougie broke обаче те се опитват да скрият това.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024