Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и съпругата му Кари показаха новородената си дъщеря Роми, докато разговаряха по случай Коледа с персонала на ваксинационен център срещу Covid-19.

Дъщерята на премиерската двойка се роди на 9 декември тази година, а първото им дете - Уилдред - през април 2020 г.. На снимката от коледната дискусия на Джонсън се вижда и семейното куче Дилин.

Видео разговорите на Джонсън с медиците се случват в контекста на повишаващия се брой на случаите на Covid в Обединеното кралство. В навечерието на Коледа бяха отчетени 122 186 нови инфекции и 137 смъртни случая, а вариантът "Омикрон" се разпространява все по-бързо.

В коледното си обръщение към нацията, което беше публикувано в същия ден, премиерът насърчи населението да се ваксинира с трета доза: „Въпреки че времето за купуване на подаръци теоретично изтича, все още има нещо чудесно, което можете да дадете на семейството си и на цялата страна, и това е да се ваксинирате, независимо дали с първа, втора или трета доза, така че догодина да имаме по-хубави празници. Да направим това не само за себе си, но и за приятелите, семейството си и всички, с които се срещаме".

47,3 млн. души - или 70% от населението на Великобритания, е напълно имунизирано срещу коронавируса. 48% от хората са си поставили бустерна доза.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%