Борис Джонсън ще пише "несравними" мемоари за времето си като британски премиер

След "скандалните" мемоари на принц Хари, жителите на Великобритания скоро ще имат ново четиво, което да обсъждат - този път не за кралския, а за политическия живот в страната. Стана ясно, че Борис Джонсън е подписал договор за книга, в която ще проследи "бурния си период" като министър-председател.

Политикът от Консервативната партия беше свален от премиерския пост от собствените си министри в кабинета след множество скандали. Именно те ще са обект на интерес в книгата му, която ще бъде издадена от едно от големите издателства в страната - HarperCollins.

"Това ще бъде несравнима мемоарна книга за министър-председателя. Очаквам с нетърпение да работя с Борис Джонсън, докато той пише своя разказ за времето, когато е бил на поста си по време на някои от най-значимите събития, които Великобритания е виждала в последно време", заяви Арабела Пайк, директор на един от импринтовете на издателството.

Все още не е определена датата за публикуване на книгата, а финансовите подробности около сделката също все още се пазят в тайна.

Периодът, в който Джонсън беше премиер, беше белязан от поредица от скандали, включително за размера на публичните средства, които той харчи за украса на апартамента си на Даунинг стрийт, до т.нар. "Партигейт", който разкри как важни хора в правителството на Джонсън нарушават COVID карантината си

Преди да стане министър-председател, Джонсън е работил като журналист и имаше спекулации, че той ще се върне към писането, след като се оттегли от политиката.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024