Борисов не вижда "логично" обяснение защо подуправителят на НЗОК трябва да бъде сменен Снимка: © Screenshot

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че "няма логика" защо партията трябва да оттегли подуправителя си на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Момчил Мавров. Според него той няма как да прави "далавери", тъй като в цялата сфера на здравеопазването "ГЕРБ няма нито един човек".

Борисов говори пред симпатизанти на партията по време на Националната зимна академия на младежката организация на партията. Той използва възможността, за да коментира и няколко актуални теми, включително споровете около ръководството на здравната каса, които каза, че са довели до "криза в парламента".

"Как нашият подуправител може да направи далавера под тея няколко шапки? Как практически ще стане? Шефът на НЗОК може да му напише, че ще отговаря само за тоалетната хартия и входа като ресор. Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере?", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той твърди, че от "Продължаваме промяната-Демократична България" не са му дали достатъчно логични доводи защо Момчил Мавров не е добър кандидат за позицията.

Борисов отново нападна партньорите си, като отново ги обвини, че не си държат на думата, тъй като двете формации са имали "сделка" за ръководството в НЗОК.

"Тази сделка, колкото и грозно да звучи, изискваше техен управител и наш заместник-управител. Ние гласувахме въпреки съображенията. Десислава Атанасова беше против, но аз и казах "не, щом Кирил Петков го предлага, го приемаме". Това е партньорството - приемаш на доверие, но те се изкълчиха и не стана красиво", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че в крайна сметка се е разбрал с ПП-ДБ, но държеше да уточни, че процесът, който е довел до успех, е включвал него, финансовия министър Асен Василев и Христо Иванов.

"Държа да знаете тези подробности", допълни той.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024