Братя Домусчиеви постигнаха сделка с "Юнайтед груп" за продажбата на NOVA Снимка: © Techno.bg - Новинарското студио на Нова телевизия

"Адванс медиа груп" на Кирил и Георги Домусчиеви постигна споразумение с "Юнайтед груп" (собственик на VIVACOM) за продажбата на Nova Broadcasting Group, съобщиха от телевизията.

Водещият доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа - "Юнайтед груп" - обяви официално, че закупува най-голямата българска мултиплатформена медийна компания. Сумата по сделката не се съобщава.

Очаква се тя да бъде финализирана в началото на 2021 година, след като бъдат получени всички необходими одобрения от регулаторните органи.

Портфолиото на Nova Broadcasting се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ, четири радио станции и най-голямата българска онлайн платформа "Нетинфо", която достига до 80% от населението на България всеки месец.

„Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от "Юнайтед Груп", каза главният изпълнителен директор на телекома Виктория Боклаг. "Покупката е в унисон с цялостната стратегия на "Юнайтед Груп" да се развива едновременно като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме. Nova Broadcasting Group допълва съществуващите медийни канали на групата и съм убедена, че ще постигнем много добра синергия между всички тях, което ще ни даде още по-голяма възможност да инвестираме в локално съдържание и да достигнем бързо и качествено до аудиторията“.

„Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за NOVA, нейните зрители и клиенти", смята Георги Домусчиев. "Сделката с "Юнайтед Груп" ще осигури непрекъснатото развитие на NOVA“.

Инвестицията е четвъртата поред голяма сделка, откакто BC Partners придобиха "Юнайтед Груп" през март 2019 г. Платформата на телекома комбинира водещи телекомуникационни оператори с най-добрите продуценти на съдържание в страните от Югоизточна Европа като част от стратегията за едновременно развитие в телекомуникационния и медийния сектор. Компанията има над 10 милиона клиенти и 11 000 служители.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024