Прави ли ви впечатление, че има някои проблеми, за които си говорим смело и спокойно, и някои, за които мълчим, защото са „срамни“?

Aко юношите имат затруднения по някой предмет в училище, е съвсем ОК да се обърнат към родителите за помощ, да вземат допълнителни уроци т.н. Ако не знаят какво да правят с живота си, супер: има психолози, има кариерни консултанти, всеки с радост ще им обясни какви са предимствата и недостатъците на различните професии. Ако някой им разбие сърцето, близките им хора с готовност ще се впуснат в опити да го поправят или да ги успокоят, че ще зарасне.

Когато обаче става дума за външен вид и тийнейджъри, „големите“ неминуемо се обединяват около максимата „Това са просто пуберски вълнения“ и заклеймяват вълнението на подрастващите като „детинско“.

Осмиването на интереса на младия човек към външния му вид е безкрайно погрешна тактика. Косата, кожата, дрехите, гримът, аксесоарите, стилът – в този етап от живота, в който хората вече не са деца, но още не са възрастни, това са важни неща.

Най-нормалната фаза в развитието на всеки един тийнейджър е изграждането на собствения аватар и индивидуалност. Както в неговите собствени възприятия, така и в тези на неговите приятели, семейство и обкръжение.

И точно в тази крехка от психична гледна точка възраст обикновено се появяват „те“: пъпките, разширените пори, несъвършенствата по кожата. Всички онези белези на порастването, които сриват така необходимото точно в този момент самочувствие, което може да ни пренесе от детството в зрелостта без да се нараним по време на скока.

Обикновено се започва с омазняване на кожата. Някоя и друга гнойна пъпка на брадичката. Черни точки, стискане. Обилно мазане с фон дьо тен. Отказ да се говори по темата, срам. Отказ да се чуе темата.

Ако младият човек не вземе своевременни мерки, ситуацията понякога ескалира до обезобразено лице и сериозни психични конфликти: ниска самооценка, затруднени контакти с връстници, спад в училищния успех, социална самоизолация, депресия, тревожност пр.

И докато тийнейджърите вероятно никога няма да спрат да се поидграват на съучениците си заради пъпките им, то поне на фронта на борбата за чиста младежка кожа поне вече има много адекватни помощници, които подкрепят както естетическата, така и психологическата потребности на младия човек.

Серията на Garnier PURE Active с активен въглен е модерната и работеща алтернатива на някогашния спирт за лице.

Френският бранд ориентира тази специална серия висококачествени козметични продукти към всички, които имат мазна и комбинирана кожа, склонна към несъвършенства. A заедно с редуцирането на газираното, алкохола, джънка и млечните продукти, изборът на подходящ и качествен козметичен продукт е първата мярка, която трябва да се вземе, когато кожата започне да „излиза извън релси“.

А какви са продуктите?

Първият Garnier Pure Active черен серум с концентриран (4%) ниацинамид + AHA + BHA (последният да затвори вратата, да) има абсолютно доказана ефективност и в рамките на 7 дни текстурата на кожата е видимо изгладена и подобрена, а тенът е по-равномерен. Гелът се нанася на почистено лице и нежно се втрива в кожата, а ефектите на дерматологичните му съставки са завидни: пилинг ефект, по-малко пъпки и пори, изчистване и матиране на кожата.

Нанася се сутрин и вечер и гарантирано работи по-добре от натъркване на лицето с ракия, спирт или други подобни остарели лекове.

Garnier Pure Active 3 в 1 (гел + пилинг + маска) намалява лъщенето на кожата от първия път и оставя мигновеното усещане за нежна и здрава кожа, готова за предизвикателствата на топлите дни, които (надяваме се), вече наближават.

Не бива да забравяме и Garnier Skin Naturals Tissue Mask Pure Charcoal: памучната маска, която отнема само 15 минути от натоварения ден, а хидратира мазната кожа интензивно. Маската съдържа въглен и е обогатена с екстракт от черен чай, LHA и хиалуронова киселина, които чистят, хидратират и матират. След нея необходимостта от покриване на лицето с дебел пласт фон дьо тен и пудри намалява, но дори все още тийнейджърите да искат да си сложат т.нар. full face of make-up, поне ще бъде върху почистена кожа.

И на последно, но не и по важност място, трябва да споменем Garnier Pure Active Matte control: дневен матиращ и хидратиращ крем с много добра формула. Той комбинира матиращ Airlicium и пречистваща салицилова киселина и така осигурява цели 8 часа матирана кожа като в същото време намалява видимостта на порите и неравномерната текстура на кожата.

Няма тема, по която тийнейджърите не бива да говорят. Няма зона, която трябва да им бъде забранена и да остане под прага на видимостта на родителите. Когато бъде извадено на светло, и най-сериозното притеснение може да намери своя отдушник, отговор и решение.

Особено ако в най-близкия козметичен магазин има на разположение висококачествен помощник с френски произход и амбиция да впрегне силите на природата, за да осигури на своите клиенти максимално добра грижа, максимално добро самочувствие и максимално нежни дни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024