Да бъдеш challenger банка на българския пазар: tbi за безплатната карта neon и услугата за разделяне на плащания Снимка: © tbi

Класическа банкова институция отвън и стартъп отвътре – така гледа на себе си tbi, която през годините успя да се превърне в лидер при алтернативните разплащателни методи в страните от Югоизточна Европа. Основана в България, тя е от онези т.нар. сhallenger банки, които залагат на финансовите технологии и гъвкавите условия, опитвайки се чрез иновации да счупят бизнес модела на големите.

Като банка ние сме много строго регулирани от редица институции, трябва да спазваме много процедури, но това е в плюс, защото създава сигурност в клиента, че неговите пари са защитени. Но самата ни култура вътрешно е изключително динамична. Нещата се променят с дни при нас. Ако влезете в Instagram дори ще видите, че нямаме нищо общо с останалите банки“, обяснява Каролина Софрониева от tbi.

Цялото интервю с нея може да чуете в специалния епизод на подкаста „Животът и други неща“.

Каролина Софрониева е старши вицепрезидент Маркетинг в tbi bank. Присъединява се към екипа на банката през 2020 г. след успешен мениджърски опит в дигиталния маркетинг и финтех сферата. Екипът ѝ стои в основата на смелите идеи и нестандартни за банковия сектор послания, с които tbi представя карта neon и мобилното си приложение – продукти без аналог на българския пазар.

Тя обяснява по-различния профил на tbi с визията за бъдещето на банките – дигитално, с услуги, фокусирани върху нуждите на клиента и достъпни 24/7.

„В сърцето на нашата организация стои вярването, че ежедневното банкиране трябва да бъде безплатно и много удобно за хората“, казва Каролина и допълва, че в България поддръжка на сметка и карта, заедно с различни допълнителни банкови такси, могат да струват на потребителите около 150 лв. за година. В tbi обаче имат друг подход.

С neon няма такси за поддръжка на сметка, безплатни са преводите в лева и евро до над 36 европейски страни, даваме безплатно теглене от банкомати, безплатно плащане на битови сметки, въобще цялото това ежедневно банкиране и ежедневните операции, които на един човек му се налага да прави, са безплатни и без такси.“

Банката е активна и във внедряването на иновации и гъвкави условия. Едно от тях е опцията за разделяне на плащания през мобилното приложение.

Всичко се случва през телефона, което е огромно удобство. Не трябва да ходите на клонове, не трябва да попълвате въпросници, не трябва да се чака“, обяснява Каролина.

Разделянето на плащанията става след направено плащане – получаваш push нотификация на телефона, която ти казва: ,,Искаш ли да разделиш на три безплатни вноски?“, кликваш ,,Да“, банката връща всичките пари, които човек е похарчил и в рамките на следващите три месеца на равни вноски той изплаща сумата.

Силата на tbi идва от комбинацията между мобилното приложение и картата neon – дебитна и шопинг карта в едно, които откриват много възможности пред потребителите. Такива са и безплатните преводи по телефонен номер, т.нар. peer-to-peer (приятел на приятел), които се извършват в апликацията в смартфона, подобно на услугите на необанки като Revolut.

Повече за това как tbi разработва своите иновативни продукти – черпейки от световния опит, но с фокус върху нуждите на потребителите в България – може да чуете в аудиото към епизода на подкаста „Животът и други неща“ с участието на Каролина Софрониева. В него тя разказва подробно за услугите на банката, възможностите на отложените плащания и бъдещето на банките.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кейти Пери продаде музикалните си права и стана една от най-богатите жени в Америка

Поп звездата Кейти Пери скоро може да се нареди в списъка на Forbes за най-богати жени

18:10 - 23.09.2023

Украйна все пак може да получи ракетите с голям обсег ATACMS от САЩ

САЩ планират да предоставят на Украйна модерни ракети с голям обсег на действие

17:06 - 23.09.2023

Влияние, власт, скандали: Как Рупърт Мърдок основа медийна империя?

Историята за успеха и влиянието на медийния магнат Рупърт Мърдок

16:57 - 23.09.2023

Румен Велев остава началник на "Шейново" заради пропуск на Столичния съвет

Агенцията по вписванията отказа да назначи Таня Адреева за директор на "Шейново"

14:15 - 23.09.2023

Художник трябва да върне $77 хил. на музей, след като "сътвори" две празни платна

Йенс Хаанинг е получил парите, които да включи като физическа валута в произведенията си

13:25 - 23.09.2023

Божанов: Зловредна приставка е причината за премахнатите от Facebook постове на АЕЖ

Проблемът с премахнатите публикации с линкове към АЕЖ и Factcheck не е в модераторските практики

13:14 - 23.09.2023

ТВ водещата Мира Добрева е изписана от "Пирогов" след спешната операция

Журналистката благодари на лекарите на "Пирогов" и на бърза помощ

12:13 - 23.09.2023

Бербатов: Когато си прекалено самоуверен и мислиш, че знаеш всичко - допускаш грешки

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" коментира серията от три поредни загуби на тима

11:30 - 23.09.2023

Антон Хекимян напуска bTV. Може да е кандидат за кмет на ГЕРБ?

Неговият пост временно ще заеме Ралф Бартолaйт

11:28 - 23.09.2023