Да станеш съсед на Джо Байдън струва 2,4 млн. долара, но има и уловка Снимка: © Getty Images

Ако има човек, който някога е мечтал да стане съсед на президента на САЩ, сега може да сбъдне желанието си, но само ако се раздели с 2,4 млн. долара.

Къща пред дома на Джо Байдън в Уилмингтън, щата Делаеуър, беше пусната в продажба преди няколко дни. Имотът е дори по-голям от този на демократа – 800 кв м., и разполага с пет спални и пет бани.

Той е построен през 1998, като настоящите собственици са го закупили четири години след това за 1,6 млн. долара. Имението е изградено във френски провинциален стил и в него има зала за домашно кино, фитнес и бар. Имотът е отдалечен от главния път, което прави мястото тихо и спокойно, пише Forbes.

Единствената уловка? „Понякога не можеш да напуснеш обекта“, казва брокерът Майкъл Келчевски от компанията Brandywine Fine Properties Sotheby’s International, цитиран от New York Post.

„Говорил съм със съседите и единственият проблем е, че когато има необявено посещение в къщата на президента, охраната затваря всичко и не можеш да излезеш“, добавя той. „Когато Байдън се завърне от Вашингтон в Уилмингтън, властите често затварят някои улици“.

През септември 2020 г. друга къща, която се намира в близост до тази на президента, беше продадена за 1,25 млн. долара.

По данни на Forbes – имотът на Байдън се оценява с 600 хиляди долара по-малко от къщата, пусната за продан. Тя е с почти същия размер, като в парцела има още една постройка.

Преди около две десетилетия демократът е живял в имението DuPont, което се простира на 920 кв. м. Байдън е закупил къщата в Уилмингтън за 350 хиляди долара през 1996 и две години по-късно е завършил сам доизграждането ѝ.

През 2009 г. съседите на семейство Обама в Чикаго пуснаха имота си за продажба с цена 1,85 млн. долара и успяха да го продадат за 1,4 млн. година по-късно.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024